Названо три функції смартфона, які допоможуть зберегти зір

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рекомендується тримати гаджет на безпечній відстані від очей.

Багато людей практично не випускають гаджети з рук, забуваючи, що часте користування смартфонами негативно впливає на здоров’я очей. Якщо ви хочете запобігти проблемам зору, експерти рекомендують увімкнути три важливі функції на пристрої.

Перше налаштування – шрифт тексту. Він не повинен бути дрібним, тому зайдіть в розділ «Екран», натисніть «Розмір тексту» і виберіть для себе підходящий, який не змушуватиме очі постійно перевтомлюватися та знизить ризик виникнення косоокості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друге налаштування – автояскравість. Вона дозволить адаптувати яскравість екрану смартфона до навколишнього середовища і ваші очі менше втомлюватимуться. Найкраща яскравість – у межах 40–60 відсотків.

Третє налаштування – DC Dimming. Якщо ви активуєте цю функцію, то знизите навантаження на свої очі, тому що смартфон змінюватиме яскравість без мерехтіння, тобто за рахунок зміни напруги. Щоправда, є вона не у всіх пристроях.

Також фахівці рекомендують тримати гаджет на безпечній відстані від очей (приблизно 40-60 сантиметрів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.