Чи небезпечно заряджати смартфон швидкою зарядкою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Швидка зарядка стала однією з найважливіших функцій сучасних смартфонів . У користувачів з’явилася можливість швидко зарядити смартфон у потрібні моменти.

Реклама

Але нові технології часто сприймаються багатьма людьми в багнети – одні думають, що вона сприяє дуже швидкому зносу акумулятора , інші взагалі говорять про те, що це шкідливо для здоров’я . Наскільки вірними можуть бути такі твердження? Чи може швидка зарядка ” вбити ” акумулятор?

Quick Charge – передова технологія

Не для кого не секрет, що процесори Qualcomm мають вбудовану функцію швидкої зарядки , і зараз доступне вже п’яте покоління технології для топових процесорів Snapdragon , які здатні заряджати акумулятор з 0 до 100 відсотків всього за 15 хвилин. Як таке можливо?

  • Справа в тому, що настільки швидка зарядка заряджає відразу два з’єднані між собою акумулятори . Тобто, наприклад, акумулятор на 5000 мА/год – це два окремих елементи по 2500 мА/год , з’єднані між собою. Кожен із них і виходить зарядити настільки швидко. За час, поки повністю заряджається Ваш смартфон, можна встигнути випити чашку кави.

Інші компанії мають свої стандарти швидкої зарядки – UltraDART у Realme, VOOC у OPPO, SuperCharge у Huawei і т.д.

Чи шкідлива швидка зарядка для смартфона?

  • Сама по собі функція швидкої зарядки не шкодить смартфону , інакше від технології швидко відмовилися б. Навпаки, вона дуже корисна і дозволяє швидко зарядити смартфон, щоб продовжити роботу з ним вже за кілька хвилин .

Найкращим рішенням буде використання оригінальних блоків і кабелів для заряджання пристрою.

  • Також краще не користуватися смартфоном під час заряджання пристрою . Швидка зарядка швидко нагріває батарею і корпус пристрою, відповідно, можуть нагріватися інші комплектуючі .
  • Якщо смартфон навантажуватиме додатковими завданнями під час заряджання , грітися смартфон буде ще більше . Швидко вивести з ладу батарею в такий спосіб не вийде, але нічого хорошого не принесе. Краще не ризикувати зайвий раз, і дати смартфону швидко зарядитись і паралельно відпочити від інших завдань.
  • Не слід забувати про те, що з часом акумулятор втрачає в ємності . Процес втрати ємності неможливо запобігти , на це не впливає швидкість заряду акумулятора – швидше впливає кількість циклів заряду. Швидка зарядка акумулятора зношує так само, як і звичайна . Батарея має відпрацювати стільки, скільки заявляє виробник.
  • Приклад – мій смартфон Xiaomi . Початкова ємність акумулятора в 4000 мА/год перетворилася приблизно на 3500 мА/год за більш, ніж рік постійного використання смартфона.

І все ж таки, це не страшна втрата – батарею смартфона можна замінити і продовжити ним користуватися.

Ну а шкода здоров’ю – це міф

Міфів про шкоду смартфона для здоров’я багато – нібито, погіршують здоров’я екран , хвилі , процес зарядки , і підносити смартфон до голови взагалі не бажано .

Нічим не підтверджені висновки не варто сприймати серйозно – процес зарядки смартфона не може нашкодити Вашому здоров’ю, як і процес використання смартфона, якщо Ви не тримаєте його в руках 24/7 .

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ