Названо 5 місць у смартфоні, які потрібно періодично перевіряти для нормальної роботи пристрою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Як показує практика, лише невелика кількість користувачів вміє налаштовувати смартфон і розуміє, як усе в ньому працює. Провів невеличке опитування серед друзів, які далекі від світу IT – більша частина людей далі ніж у налаштування Bluetooth і Wi-Fi не заходили. У роботі зі своїми гаджетами користуюся різними чеклистами, які накопичилися в мене з досвідом. Поділюся з вами про місця в смартфоні, які необхідно періодично перевіряти.

Реклама

У даній статті мова піде про смартфони на Android, однак, може бути корисно і користувачам iPhone. Оскільки налаштування в Android можуть відрізнятися залежно від версії та прошивки, розповідь має загальний ознайомчий характер.

Дозволи додатків

Періодично перевіряю дозволи, які дано застосункам, особливо це стосується мікрофона, телефону, доступу до SMS і до контактів. Помітили, що який-небудь застосунок має доступ до цих дозволів? Тоді проаналізуйте, чи потрібно це чи ні.

Реклама

Дуже часто додатки хочуть багато дозволів для того, щоб зливати інформацію про наші контакти, SMS і дзвінки третім особам. Наприклад, звичайна проста гра вимагає доступ до SMS і дзвінків – а навіщо? Не потрібно давати такі дозволи. Інший раз ми даємо дозволи не читаючи, тому навіть я, досвідчений користувач, перевіряю раз на кілька тижнів, які дозволи дано програмам.

Ігнор лист

Кілька разів у житті були випадки, коли я додавав в ігнор лист свою дружину. Але не спеціально, а випадково – в одному випадку через мокрі руки смартфон викликав контекстне меню контакту та ініціював додавання в чорний список.

В іншому – не вимкнув дисплей, поклавши смартфон у кишеню, після чого також відбулося мимовільне натискання. Тому, бажано перевіряти такий список, особливо, якщо вам хтось перестав писати та телефонувати.

Дані про тариф

Встановив у себе додаток від мобільного оператора, де періодично перевіряю вартість свого тарифу, а також наявність підключених послуг. Досить випадково відповісти на рекламне повідомлення в стилі “Відправ “Так”, якщо хочеш, отримаєш доступ до чогось”, і послуги можуть підключитися.

Також перевіряю, чи не змінилися параметри мого тарифу, і періодично поглядаю на появу нових, можливо вигідніших, тарифів.

Вільне місце

Фото, відео та додатки займають багато місця. Якщо місця, що залишилося, буде “впритул”, то смартфон гальмуватиме. Стежу, щоб вільним залишалося не менше 10% від загальної пам’яті – так смартфону простіше працювати.

Оновлення додатків та операційної системи

Раз на тиждень заходжу в Play Market і перевіряю наявність оновлень до додатків – мені важливо, щоб усі додатки мали останню версію.

Причина тут у безпеці – остання версія застосунку, як правило, усуває помилки і можливі вразливості. Також поглядаю і в розділ оновлень для операційної системи (в налаштуваннях) і встановлюю останні оновлення в міру надходження.

Що ще?

Якщо ви встановлюєте на свій смартфон додатки з неперевірених джерел (завантажуєте .apk файли вручну), то я б рекомендував встановити на смартфон антивірус і періодично проводити повну перевірку, адже додатки, які ви завантажили поза офіційним магазином, можуть містити віруси-трояни, що проявляють активність не відразу.

P.S Якщо ви погано розбираєтеся в смартфоні, то раджу записати або заскринити налаштування, які ви часто змінюєте, щоб потім, у разі проблем, повернути все назад.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ