Смартфон для роботи і не тільки: яким він має бути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перші пару місяців новий смартфон не працює, а літає – і здається, що так буде завжди. Минає ще півроку, і ви починаєте помічати, що гаджет уже не новий: і в додатках пригальмовує, і сідає швидше, ніж коли ви його тільки купили.

Щоб смартфон багато років швидко працював і довго тримав заряд, потрібно знати, на які характеристики звертати увагу. У статті розповідаємо, що це за характеристики – продовжуйте читати, щоб дізнатися.

Критерій №1: процесор

Коли потрібно кілька разів натискати на екран смартфона, щоб просто видалити товар із кошика в інтернет-магазині, це дратує. Тому процесор смартфона має бути таким, щоб будь-які додатки працювали швидко і без “лагів”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Критерій №2: оперативна пам’ять

Навіть у вільний день ви використовуєте смартфон для різних цілей. Їдете в таксі – гортаєте соцмережі. У цей час на пошту прийшла розсилка від інтернет-журналу – йдете її читати. А за кілька хвилин застосунок для доставки продуктів надіслав повідомлення про те, що у них зараз знижка на фрукти – і ви вирішили, що не можете її проґавити.

Щоб усі потрібні програми могли працювати одночасно, і ви швидко між ними перемикалися, у смартфона має бути мінімум 6 ГБ оперативної пам’яті.

Критерій №3: технологія швидкого заряджання

Уявіть ситуацію: ви поспішаєте, а у вашого смартфона 3% заряду. Зарядити його хоча б до 30% відсотків – це ще півгодини, а вам уже через 10 хвилин потрібно виходити. Але доводиться залишатися довше: пауербанка у вас немає, а чи зможете ви поставити смартфон на зарядку там, куди йдете – незрозуміло. Від таких випадків рятує технологія швидкого заряджання.

Критерій №4: акумулятор

Слабкий акумулятор може зірвати ваші плани. Наприклад, ви розраховували, що дорогою з роботи зателефонуєте близькій людині. Виходите з офісу, берете телефон, а на дисплеї – “залишилося 7%, увімкніть режим енергозбереження”. Ви для цього-то зідзвону насилу знайшли час, який зручний обом, – тепер доведеться шукати нове віконце.

Критерій №5: надійність

Смартфон має робити життя комфортнішим. Занадто тендітні гаджети, навпаки, підкидають незручностей: ви постійно переживаєте, що він стане гірше працювати – навіть коли з невеликої висоти впустили його на м’який диван.

Про збереження vivo V27 вам турбуватися не доведеться. Смартфон пройшов понад 60 різних випробувань на надійність: до нього 10 000 разів під’єднали та висмикнули USB-кабель, його 100 разів впустили, 1 000 разів випробували в тесті, що імітує ситуацію, коли ми сідаємо на смартфон, забувши його дістати із задньої кишені, і 150 000 разів натиснули на кнопку живлення. V27 прослужить багато років, навіть якщо ви раз на сезон будете брати його з собою в гори.

Тепер ви знаєте, на що звертати увагу при виборі, якщо вам потрібен смартфон, який швидко працює і довго тримає заряд. Щоб вам було зручніше, ось коротка версія чек-листа:

  • Потужний процесор – такий, який тягне навіть важкі ігри;
  • Мінімум 6 ГБ оперативної пам’яті;
  • Технологія швидкого заряджання;
  • Акумулятор для щонайменше 8 годин використання без підзарядки;
  • Нарешті, смартфон має бути міцним: запитайте у продавця, як виробники перевіряли, що гаджет не розвалиться при першому падінні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.