Статті

Як максимально продовжити термін служби батареї телефону

Share

Якщо ви будете правильно заряджати акумулятор смартфона, то продовжите термін служби вашого гаджета. І не доведеться вкотре купувати новий апарат. Тому просто дотримуйтесь кількох неписаних правил, і батарея житиме довго.

Деградація акумуляторної батареї – недолік більшості смартфонів. Ця проблема характерна як для недорогих моделей, так і для дорогих брендів. Плюс до цього багато власників мобільного терміналу навіть не підозрюють, що самі скорочують тривалість життя акумуляторної батареї.

Щоб батарея пропрацювала тривалий час, варто дотримуватися кількох правил.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заряджайте її до 60 – 80 відсотків, а розряд допускайте до 15 – 20 відсотків – не нижче. Якщо телефон постійно повністю розряджати, батарея протримається не більше 6 місяців.

Заряджайте свій телефон якомога частіше короткими сесіями – це корисно для батареї.

Навіть не пробуйте залишати телефон, під’єднаний до зарядного пристрою, на всю ніч. Якщо немає іншого варіанту, то увімкніть обмеження до 80 відсотків – це можна зробити за допомогою спеціального додатка Battery Charge Limit.

Є думка, що нову батарею потрібно зарядити, а потім розрядити повністю не менше трьох разів. Однак це потрібно було на пристроях перших поколінь. Сучасні моделі не вимагають цієї процедури. Купив і користуйся, підзаряджай за потреби.

Якщо ви збираєтеся тривалий час не користуватися телефоном, час від часу все одно заряджайте його до 80 відсотків ємності акумулятора. Зберігати батарею розрядженою небезпечно, у разі “глибокої” розрядки телефон буде неможливо увімкнути. У результаті доведеться йти в сервісний центр, і в підсумку втратити час і гроші.

Фахівці рекомендують не користуватися телефоном, коли до нього підключений кабель. Часто я сама, підключивши телефон до зарядного пристрою, продовжую дивитися ролики на youtube, а тим часом батарея перегрівається і час зарядки збільшується. Хоча ця рекомендація зовсім не категорична – грати в ігри або зависати в соціальних мережах, коли телефон заряджається – припустимо, хоча час зарядки зростає.

Ще небажано використовувати бездротову зарядку. Під час процесу бездротової зарядки телефон сильно нагрівається, що само по собі погано, а для акумулятора тим більше. Тому намагайтеся уникати перегріву. Батарея в перегрітому смартфоні (порівняно з холодним) стрімко втрачає номінальну ємність. При підвищенні температури до 55 градусів батарея починає деградувати майже в 4 рази швидше, ніж при звичайних 25 градусах.

Часті вимкнення і ввімкнення смартфона не впливають на термін служби батареї. Але час від часу можна виконувати цю процедуру для стабільної роботи самого телефона.

Тепер про одне з головних правил зарядки батареї телефону.

Не користуйтеся несертифікованими кабелями Lightning і USB-C або дешевими китайськими аналогами, купленими на AliExpress. Ці неофіційні кабелі можуть швидко зіпсувати ваш смартфон, а дешеві бездротові зарядки не відводять тепло, через це телефон сильно перегрівається.

Починаючи з цього року деякі виробники не комплектують зарядним пристроєм свою продукцію. Тому людина, купивши такий телефон, для економії бере найдешевший зарядний пристрій, навіть не поцікавившись, чи підходить він для купленої нею моделі.

Порада тут очевидна – користуйтеся тільки оригінальним адаптером для зарядки телефону, а на сторонні зарядні пристрої навіть не дивіться. Користуючись “рідною” зарядкою, яка підходить для вашого смартфона за вихідним струмом і напругою, ви збільшите “життя” акумуляторної батареї та забезпечите стабільну роботу телефону.

До речі, правильний кабель необов’язково дорогий. Головне, щоб підходили значення вихідного струму і напруги, зазначені на корпусі фірмового зарядного пристрою.

Можливо, вам здасться, що все, про що я написала тут, викличе незручності під час користування смартфоном. На перших порах – так, але потім це стане звичкою, і головне – дуже корисною. Адже погодьтеся, що пошуки нової батареї та її заміна вельми клопітка і дорога процедура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024