Як не нашкодити смартфону у спеку: 5 правил використання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомо, що електронні гаджети схильні до особливих ризиків за несприятливих погодних умов. Зокрема, екстремальні температури, як спека, так і холод можуть негативно позначитися на функціонуванні пристроїв.

Експерт розкрив п’ять ключових правил, дотримання яких допоможе уникнути поломок та несправностей зі смартфонами в період спекотної пори року.

Важливим моментом є уникнення прямої дії сонячних променів на техніку. Не варто залишати смартфон під палючим сонцем, так як це може викликати нагрівання корпусу та пошкодити батарею, а в деяких випадках навіть вимагати її заміни.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слід звернути увагу на використання щільних чохлів під час спеки. Такі чохли можуть перешкоджати нормальній вентиляції пристрою та викликати його перегрів, що, у свою чергу, може призвести до займання гаджета.

Не менш важливим є правило не заряджати смартфон під час спеки, щоб уникнути перегріву та займання пристрою. На думку експерта, найкращим варіантом буде заряджання в прохолодних приміщеннях або в салоні автомобіля з увімкненим кондиціонером.

Експерт також наголосив, що не варто прагнути миттєво охолодити нагрітий пристрій. Різкі перепади температур можуть порушити герметичність корпусу, що призведе до накопичення вологи та остаточної поломки гаджета. Рекомендується зняти чохол, дати пристрою охолонути природним шляхом, уникаючи різких змін температури.

І останнє правило стосується сигналу мобільного зв’язку. Погана якість сигналу може спровокувати швидке нагрівання пристрою та зменшити тривалість роботи батареї. При низькій якості зв’язку смартфон посилює передачу сигналу, що може спричинити його нагрівання. Експерт радить обмежувати використання гаджета в умовах поганого зв’язку та за необхідності відкласти його використання до кращих часів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.