Що можна втратити, якщо смартфон не буде оновлюватися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власники останніх моделей смартфонів, особливо флагманів, зазвичай з цікавістю ставлять оновлення ПЗ. Але якщо користувач володіє не дуже новим пристроєм, та ще й бюджетним, часто виникає питання, оновлювати смартфон чи ні. Свіжі оновлення займають більше місця, а значущих змін не видно на перший погляд. Однак можна багато втратити, якщо повністю ігнорувати оновлення.

Нова версія Android

Для кожного наступного оновлення творці постійно винаходять функції, що спрощують використання гаджета. Навіть якщо вас під час купівлі повністю влаштовував смартфон, не варто відмовлятися від таких можливостей. Особливо якщо можна отримати цікаві фішки без заміни самого пристрою. Якщо ви ще сумніваєтеся, є й інші аргументи на користь встановлення оновлення ПЗ:

  • Без оновлення рано чи пізно з’являться проблеми з додатками. Вони стануть гірше працювати, а підтримка старих версій не здійснюватиметься.
  • Підвищення безпеки для Android – одна з головних причин оновити пристрій. Саме у цієї системи є багато дір у безпеці системи. На їх усунення витрачаються мільйони. З кожним оновленням ви отримуєте можливість збільшити ступінь захисту свого смартфона.

Оновлення Android не позбавить усіх недоліків смартфона, але зробить його більш зручним і захищеним. Крім того, якщо ігнорувати нові версії ПЗ занадто довго, настане момент, коли свіжіші додатки не можна буде встановити на смартфон. У кожної утиліти є свої вимоги, і часто старі версії Android не відповідають запитам сучасних додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові функції

Крім поліпшення безпеки та дизайну в Android з’явилися й інші функції:

  • відеозапис з екрана;
  • підтримка мережі 5G, яка зовсім скоро з’явиться у всіх операторів;
  • поліпшення адаптації до гнучких дисплеїв;
  • більш зручне управління жестами;
  • поява аналога Face ID;
  • апгрейд портретного режиму в камері;
  • переклад аудіо в текст (Live Caption);
  • можливість обмеження доступу до геолокації в режимі зйомки;
  • темна тема (нічний режим);
  • сортування повідомлень. Тепер можна буде встановити пріоритет у вибраних.

Виправлення помилок і недоліків

Ніщо не буває ідеальним, програмне забезпечення теж. Кожна наступна версія ПЗ – це не просто новий дизайн і функції. Користувачі з нетерпінням чекають, чим же виробники зацікавлять цього разу. Але крім відчуття нового гаджета, його власник з кожним оновленням отримує виправлення недоліків попереднього ПЗ. Це можуть бути невдало розташовані кнопки, різні баги, дірки в системі безпеки. Оновлення потрібне для того, щоб позбутися цього.

Пристрої на Android набагато довше залишаються сумісними з оновленнями, ніж iPhone. Ви можете купити бюджетну модель смартфона, і він прекрасно працюватиме на оновленому ПЗ. Саме тому не варто відмовлятися від можливостей, які дарують нам творці нових версій програмного забезпечення. Тим паче, що це абсолютно безкоштовно, адже заплативши за смартфон, ви вже автоматично отримали доступ до всіх оновлень системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.