Статті

Як знайти загублений Android-смартфон: кілька простих способів

Share

Смартфони вже давно перестали бути просто засобом зв’язку, надаючи все більше сторонніх функцій і зберігаючи величезну кількість особистої інформації. Якщо пристрій потрапляє в чужі руки, є ймовірність, що будуть розкриті дані для авторизації в соціальних мережах, платіжні дані та інша чутлива інформація. Тому важливо знати способи пошуку загубленого пристрою, а також заходи, які можна вжити заздалегідь.

Пошук через акаунт Google

Фахівці Google розробили власну платформу для пошуку втрачених смартфонів – Find My Device. Для пошуку використовується веб-інтерфейс – достатньо відкрити відповідну інтернет-сторінку в будь-якому оглядачі та вибрати телефон, його положення відобразиться на карті. Похибка може становити десятки метрів.

Також є можливість заблокувати пристрій і вивести на екран довільне повідомлення, наприклад, як можна зв’язатися з власником для повернення пристрою. Ще одна корисна функція – повне видалення всієї особистої інформації. Якщо смартфон загублено в межах квартири, можна задіяти функцію “Продзвонити” – пристрій активує звуковий сигнал.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для використання сервісу необхідні такі умови:

  • телефон прив’язаний до акаунту Google і доступ до нього можливий;
  • на смартфоні попередньо активовано функцію геолокації;
  • активна функція передачі даних.

Якщо новий власник встиг вимкнути пристрій (або він розрядився), є можливість подивитися останню активність. Для цього необхідно натиснути на іконку з трьома лініями (вгорі ліворуч) і в меню вибрати “Хронологія”. З’явиться історія переміщень з можливістю визначення останньої позиції, в деяких випадках це також може допомогти в пошуку втраченого пристрою. Дана схема також можлива, тільки якщо на телефоні попередньо активовані функції “Історія місцезнаходжень” і “Передача геоданих”.

Пошук смартфонів від компанії Samsung

Низка великих виробників пропонують власні інструменти для швидкого пошуку пристроїв. У компанії Samsung це платформа Find My Mobile. Загальний принцип роботи схожий із сервісом від Google, тільки прив’язка здійснюється до акаунту Samsung. Взаємодія з платформою здійснюється через веб-інтерфейс, функції геолокації повинні бути активні.

Сторонні додатки

В офіційному каталозі досить багато додатків, призначених для пошуку смартфонів у разі втрати. Багато з них мають ширший функціонал – запис дзвінків, віддалене управління, батьківський контроль та інші.

Важливо використовувати тільки надійні програми, які опубліковані давно і мають позитивні відгуки від користувачів. Такі додатки потенційно небезпечні, оскільки отримують доступ до всієї інформації на пристрої. Є й плюси – вони продовжують виконувати своє завдання, навіть якщо здійснено вихід з облікового запису Google.

Дії в разі крадіжки телефону

Варто розуміти, що пошук смартфона самостійно не завжди є успішним, тому необхідно заздалегідь забезпечити захист персональних даних і блокування доступу до онлайн-банкінгу. При втраті пристрою необхідно оперативно заблокувати SIM-карти, особливо якщо номер прив’язаний до банківського продукту.

Далі слід дізнатися IMEI смартфона – ця інформація знаходиться на коробці, також можна дізнатися через інтерфейс сервісу Find My Device. В останньому випадку потрібно натиснути на іконку зі знаком оклику, що знаходиться поруч із назвою моделі пристрою. Ця інформація знадобиться, якщо буде оформлятися звернення в поліцію.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Android
  • Останні записи

    “Київстар” знову змінить ціни деяких пакетів – що треба знати

    «Київстар» попередив своїх клієнтів про чергові зміни. Згідно з повідомленням, будуть оновлені умови деяких додаткових…

    20.05.2024

    Названо критичні помилки під час використання бездротової зарядки

    Зараз бездротова зарядка стає все популярнішою серед користувачів різних гаджетів. Однак важливо цією функцією правильно…

    20.05.2024

    Новий ChatGPT-4o “вражає” своїми можливостями

    Літера «o» означає Omni, що говорить про можливості роботи ШІ не тільки з текстом, але…

    20.05.2024

    Штучний інтелект може обманювати, блефувати та прикидатися людьми

    Вчені з Массачусетського технологічного інституту виявили безліч випадків, коли системи штучного інтелекту обманювали людей. Відповідне…

    20.05.2024

    Стало відомо коли Apple випустить нову смарт-мітку AirTag 

    Трекер предметів AirTag наступного покоління від Apple може бути випущений у середині 2025 року. Про…

    20.05.2024

    Відомий інсайдер розповів про функції штучного інтелекту в iOS 18

    В останньому випуску свого розсилки Марк Гурман детальніше розповів про те, чого варто очікувати від…

    20.05.2024