Статті

Як вибирати оптимальний iPhone за критеріями

Share

iPhone заведено купувати за принципом: що дорожче, то краще. Але якщо ви не хочете переплачувати за “понти”, а плануєте купити апарат з гідними характеристиками, то краще вивчити всі параметри. На подив багатьох користувачів, iPhone бувають дуже різними і під будь-який бюджет.

Вивчаємо основні параметри

Смартфони Apple хороші за багатьма характеристиками, але і вони мають слабкі сторони. Насамперед варто звернути увагу на дисплей: Retina, Liquid Retina або Super Retina. Усе це маркетинговий хід, а реальні показники приховані під термінами IPS і OLED. Матриця OLED завжди буде краще відображати картинку і кольори, вона яскравіша і менше споживає енергії.

Щодо діагоналі, то тут краще потримати пристрій у руках. iPhone 14 Pro Max виглядає занадто великим, але ідеально підходить для роботи. Оптимальний варіант – iPhone 14 Pro з діагоналлю 6.1 дюйма.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогодні лідером за продуктивністю вважається чипсет A16 Bionic. Ясна річ, що він застаріє через кілька років. Взагалі, є сенс заощадити, якщо вибрати чип A15 або навіть А12. Всі вони не втратили актуальність і працюватимуть дуже спритно.

Оперативна пам’ять в iPhone працює дуже добре, тому краще звернути увагу на вбудовану. Річ у тім, що смартфони не підтримують слоти пам’яті. Оптимальний варіант на 2023 рік – від 128 або 256 Гб. На кілька років роботи точно вистачить.

Одна зі слабких сторін моделей iPhone прихована в ємності та роботі АКБ. Взагалі, компанія Apple намагається не показувати ємність у характеристиках, оскільки найкращим показником вважається АКБ на 4000 мА/год.

Також вивчаємо характеристики модуля камер. Останнє покоління iPhone знімає дуже добре, чого не можна сказати про попередні моделі. У цьому разі за якість відповідають сенсори, а не розмір мегапікселів. Зрозуміло, якщо ви плануєте займатися професійною фотозйомкою, то краще брати модель з потрійним блоком камер (ширик, телеоб’єктив і надширококутний).

Яку модель iPhone обрати у 2023 році?

Якщо ми говоримо про оптимальне співвідношення ціни/якості, то під такі параметри потрапляє тільки iPhone 13. Модель вийшла дуже вдалою у всіх співвідношеннях і практично не відрізняється від 14-го покоління. Ви вже зможете оцінити швидкість роботи чипа A15 Bionic, шикарну глибину знімків, а також інші фішки оболонки.

iPhone 13 підтримує практично всі нові аксесуари, зокрема бездротову зарядку і додаткові пауербанки.

На даний момент найкращою моделлю вважається iPhone 14 Pro Max. У цьому пристрої вже будуть всі навороти від компанії Apple. Однак доведеться змиритися з великою діагоналлю екрана, яка становить цілих 6.7 дюймів. Сподіваємося, що тепер ви зможете вибрати оптимальний варіант для себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Ще дві людини готові протестувати чіп від Neuralink 

    Як повідомляє ABC News, У найближчі місяці Neural Link готується пересадити свій інтерфейс мозок-комп'ютер (BCI)…

    19.05.2024

    Android-смартфони в ціновій категорії 500 доларів зростуть у ціні

    У мережі знову з'явилася інформація про те, що Android-смартфони подорожчають. Причиною цього є перехід на…

    19.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дисплеї

    Сервіс мікроблогів X і Reddit отримали безліч повідомлень від перших користувачів нового iPad Pro M4,…

    19.05.2024

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024

    Новий складаний смартфон Motorola отримає безліч змін

    Вже з'явилося багато інформації про складний смартфон Motorola, який вийде цього року. Інший Інсайдер, Судханшу…

    19.05.2024

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024