Статті

Чому в телефоні може не працювати та чи інша функція

Share
Час читання: 2 хв.

Смартфон є складним технологічним виробом, сформованим з безлічі складових елементів. Іноді деякі можливості не спрацьовують – на кшталт камери, ліхтарика, автообертання, GPS, Wi-Fi, мікрофона тощо. Ще частіше не працює звук на телефоні або немає мережі. Як позбутися цих та інших проблем? Читайте в нашій статті.

Програмні неполадки

У багатьох випадках конкретна функція може не спрацьовувати через помилки програмного забезпечення. Трапляється, що зависає служба, що відповідає за автообертання або камеру, тому функціонал перестає працювати. Ці проблеми легко усуваються шляхом перезавантаження гаджета (просто вимкніть, а потім знову увімкніть). Іноді можливо буде потрібно здійснити повне скидання пристрою. Можливо, якщо функція не спрацьовує в певному застосунку, проблема полягає в самому застосунку.

До цього пункту можна також віднести і неполадки, спричинені вірусними програмами. Існує легкий спосіб: перевірте пристрій за допомогою надійного антивірусного програмного забезпечення.

Апаратні неполадки

Іноді самі фізичні компоненти можуть зламатися. Це трапляється рідко, але все ж трапляється. У такому разі єдиний варіант – звернутися в сервісний центр. Фахівці проведуть діагностику різних систем, щоб виявити неполадки. У деяких випадках різні функції можуть перестати спрацьовувати через сукупність причин, і діагностика кожної з них вимагає професійних навичок і досвіду. Якщо, наприклад, візуально помітно, що камера пошкоджена, цей випадок зрозумілий. Але якщо Wi-Fi стабільно втрачає зв’язок, то може бути необхідно провести заміну блоку бездротового зв’язку.

Неполадки з батареєю

Нерідко камера або навіть сам пристрій перестають працювати, тому що батарея не дає смартфону достатньо енергії для виконання тих чи інших процесів. Це може статися, наприклад, якщо у смартфона стара батарея, яка відпрацювала свій ресурс і погано тримає заряд.

У такому разі деякі функції, наприклад, камера і ліхтарик можуть зовсім не вмикатися. Все тому, що вони вимагають багато енергії. Причому таке може статися навіть якщо в цей момент пристрій підключено до джерела живлення.

Механічні неполадки

Проблеми, викликані фізичними ушкодженнями, також можуть впливати на роботу тих чи інших функцій. Наприклад, коли у смартфона запотіває лінза камери, або в отвори мікрофона і динаміка підпадає бруд, то ці компоненти перестають нормально працювати. Якщо ви використовуєте смартфон без великої акуратності, то, можливо, краще було б звернутися в сервісне обслуговування на чистку. Не рекомендується самостійно розбирати пристрій без відповідних навичок – можна зламати дорогу техніку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Нова швейцарська технологія дозволяє українським дронам уникати глушилок

    Швейцарський постачальник Auterion представив нову технологію для безпілотників, яка дозволяє їм уникати радіоелектронної боротьби. Оновлені…

    03.07.2024

    Google Chrome на Android отримає функцію читання статей вголос без інтернету

    У браузері Google Chrome на платформі Android може з'явитися нова функціональність під назвою "Читання вголос",…

    03.07.2024

    Чекати iPhone 16 чи купувати iPhone 15: що варто знати

    Ентузіаст-розробник Ніколас Альварес виявив рядки коду на серверах Apple, які розкривають цікаві деталі про майбутні…

    03.07.2024

    Московська біржа втратила підтримку китайських банків

    Китайські банки, що продовжують співпрацювати з Росією, залишають підсанкційну Московську біржу, повідомляє російський "Коммерсантъ" із…

    03.07.2024

    Сем Альтман про GPT-5: суттєвий крок вперед у порівнянні з GPT-4

    Генеральний директор OpenAI Сем Альтман нещодавно представив інтригуючий погляд на майбутню модель штучного інтелекту GPT-5.…

    03.07.2024

    Новинка від Nothing: що відомо про камеру в CMF Phone 1

    Відомо, що CMF Phone 1 отримає тильну камеру з головним 50-мегапіксельним датчиком від Sony з…

    03.07.2024