Як самостійно підвищити швидкість Wi-Fi у квартирі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дуже часто швидкість Wi-Fi з’єднання у квартирі або будинку набагато нижча, ніж заявлено у вашому тарифному плані. Іноді проблему можна розв’язати самостійно, не вдаючись до дзвінків у службу підтримки та виклику бригади ремонтників.

Чому швидкість інтернету низька

Швидкість інтернету може бути знижена з кількох причин:

  1. Погана якість використовуваного обладнання. Якщо ви власник роутера досить старої моделі, то отримати максимальну швидкість у вас, найімовірніше, не вийде.
  2. Низька дальність передавання сигналу. Чим ближче ви до точки доступу, тим вища якість з’єднання. Більш сучасні пристрої допоможуть вирішити це питання.
  3. Обладнання було пошкоджено. Особливо критично пошкодження антен, вони безпосередньо впливають на сигнал.
  4. Перешкоди від інших Wi-Fi маршрутизаторів. Номери каналів (частота) у сусідських роутерів можуть збігатися, і тоді всі пристрої, що працюють на одному каналі, створюватимуть один одному перешкоди.
  5. Проблема може полягати в сильній завантаженості процесора комп’ютера. Коли комп’ютер забитий і працює на межі своїх можливостей, гальмувати може не тільки інтернет.
  6. Комп’ютер заражений вірусами.
  7. Прошивка роутера застаріла.

Як дізнатися, які сусідські роутери заважають

Якщо ви дійшли висновку, що користуєтеся новим хорошим обладнанням, ваш ПК чистий від вірусів і не завантажений інформацією, а інтернет-з’єднання однаково низьке, річ, найімовірніше, у сусідських пристроях. Щоб перевірити цей факт, необхідно скористатися програмою для аналізу роботи Wi-Fi мереж.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з найзручніших і безкоштовних таких програм є “Wi-Fi analyzer” для windows. Додаток дасть змогу отримати вичерпну інформацію про доступні мережі та допоможе виявити найбільш вільний Wi-Fi-канал, придатний для використання.

Можна скористатися і будь-якою іншою програмою на ваш вибір, наприклад, inSSIDer або WiFiInfoView.

Як мінімізувати перешкоди

За допомогою програми необхідно провести аналіз усіх наявних каналів зв’язку і вибрати той, що найменше завантажений.

Залишиться всього лише ввести новий канал зв’язку в налаштування вашого маршрутизатора. Для цього доведеться скористатися комп’ютером. Детальну інструкцію і порядок дій ви можете побачити в призначеному для користувача керівництві до вашого роутера, дії можуть різнитися залежно від моделі пристрою.

Після проведення всіх необхідних маніпуляцій залишиться тільки перезавантажити маршрутизатор і насолоджуватися високою швидкістю передачі даних.

Якщо поліпшити сигнал так і не вдалося, можливо, варто задуматися про придбання нового роутера з більш високими швидкісними характеристиками або звернутися до провайдера, часто погана якість з’єднання безпосередньо залежить від нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.