Знайдено спосіб приховати Wi-Fi від сусідів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна з маловідомих, але дуже корисних можливостей роутерів – приховування мережі із загальної видимості. Пристрої, що знаходяться неподалік, не бачитимуть ваш Wi-Fi, але під’єднатися до нього все одно можна – якщо знати назву точки і пароль.

Приховати Wi-Fi можна в налаштуваннях роутера. Для цього потрібно зайти в налаштування бездротового режиму поруч з ім’ям мережі і поставити галочку біля опції “Приховати SSID” (або Hide network). Залежно від виробника і моделі роутера ця опція може називатися інакше. Якщо ваш роутер працює у двох діапазонах, потрібно приховати мережу в кожному з них.

Після такої маніпуляції ваш Wi-Fi перестане відображатися під час пошуку доступних мереж. Щоб під’єднатися до нього, потрібно буде вручну ввести ім’я мережі та пароль доступу або відсканувати QR-код.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.