Як створити сторіс у Telegram, і для чого вони взагалі потрібні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

20 липня 2023 року Павло Дуров вирішив потішити користувачів Telegram черговим масштабним оновленням, у якому з’явилася нова функція, що перетворює месенджер на якусь подобу соцмережі. Ми вже спробували сторіс у “телезі”, щоб поділитися з вами думками про цю фічу.

Що ж таке сторіс у Telegram? “Історії” – короткі ролики тривалістю до 1 хвилини, якими можна поділитися в особистому профілі. При цьому можна задати термін дії сторіс, обмежити коло осіб, які зможуть переглядати їх, ну і, звісно, редагувати фото і відео перед публікацією.

Щоб отримати доступ до створення сторіс, необхідно виконати дві умови: оновити застосунок до останньої версії та оформити підписку Telegram Premium. Без підписки ви зможете тільки переглядати сторіс, але не створювати їх.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переглянути сторіс своїх знайомих можна потягнувши екран вниз у меню Чати. Там же можна натиснути на свій аватар зі значком + для створення сторіс.

Інтерфейс створення сторіс пропонує вибрати між Фото і Відео, а також дає змогу перемикатися з фронтальної на основну камеру. Крім того, ви можете додати будь-яку картинку або ролик із галереї.

На наступному етапі Telegram запропонує додати підпис, стікер, текст і відретушувати фото перед публікацією. Тут же ви можете вибрати, як довго історію буде видно.
Останній крок – вибрати, хто зможе дивитися ваші сторіс, а також дозволити скріншоти і збереження в профілі.

Для звичайних користувачів, які використовують месенджер тільки за його прямим призначенням, це один із найбільш непотрібних апдейтів за останні кілька років.
Найголовніший мінус на сьогодні – відсутність можливості публікувати історії від імені групи або каналу, але, ймовірно, Дуров додасть цю фічу в одному з наступних оновлень Telegram.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.