Статті

Як вибрати відповідний для себе iPhone

Share
Час читання: 3 хв.

Вибрати собі iPhone – не найпростіше завдання. На покупку можна дивитися з різних ракурсів – вартість, колір, розмір. Ідеальної поради немає, але ми розібрали кілька критеріїв – виберіть свої.

Вартість

Мабуть, це стосується всіх: мало хто готовий не звертати на цінник взагалі ніякої уваги.

Якщо ви хочете придбати заповітний айфон, максимально заощадивши, ось найдоступніша модель, що продається не в стані б/у, – iPhone 11. Випущений у 2019 році апарат все ще залишається розумним вибором. Трохи більше ніж за 22 тисяч гривень ви отримаєте 6,1-дюймовий екран, універсальну камеру на 12 Мпікс з безліччю режимів, захист від води і пилу за стандартом IP68.

На іншому кінці цінової шкали влітку 2023 року перебуває iPhone 14 Pro Max майже за 60 000 грн у максимальній комплектації: дисплей 6,1 дюйма, найкращий процесор Apple та інноваційні камери.

Розмір

Моделі айфонів останніх кількох років можна вибирати за розмірами. Крім базової версії, Apple випускає моделі Mini, Plus, Pro і Pro Max, які помітно відрізняються габаритами. Більшість людей віддає перевагу гаджетам з великими екранами, але завжди є антагоністи. Як і у випадку з ціною, тут немає і не може бути універсального рішення.

Для 12-ої моделі “яблучний” бренд вперше поекспериментував з міні-форматом гаджета. Так з’явилася компактна модель iPhone 12 Mini розміром 131 на 64 мм і екраном 5,4 дюйма. Якщо вам важлива компактність і можливість легко справлятися з гаджетом однією рукою, увагу також можна звернути на 13 Mini і iPhone SE 2022 року.

До категорії середніх моделей належать iPhone 13, 13 Pro, iPhone 14 і 14 Pro – всі чотири отримали екран на 6,1 дюйма. Такі пристрої підійдуть тим, хто вважає Mini занадто маленьким, а Max – занадто великим.

Якщо вам потрібен значний гаджет, на екрані якого однаково комфортно грати в мобільні ігри та дивитися серіали, придивіться до iPhone 13 Pro Max, 14 Plus і 14 Pro Max з діагоналлю екрана 6,7 дюйма.

Обсяг внутрішньої пам’яті

У останніх моделей iPhone ємність внутрішнього сховища починається від 128 ГБ. У базовій і plus-версіях ви також можете вибрати 256 або 512 ГБ. Якщо плануєте закачувати в iPhone фільми в HD-якості та сотні фотографій у RAW-форматі, а також не обмежувати себе у встановленні застосунків, ваш варіант – версії Pro і Pro Max з максимальним об’ємом вбудованої пам’яті 1 ТБ.

Автономність

Автономність сильно залежить від того, які завдання ви виконуєте – дивитеся відео, граєте в ігри або серфите в інтернеті. А ось від вибору моделі iPhone – майже ні.

На жаль, багато років жоден виробник смартфонів, включно з Apple, не може зробити прориву в цьому напрямку. Покращення, пов’язані зі збільшенням енергоефективності електроніки, з лишком знецінюються – з точки зору автономності – зростанням споживаної потужності.

Раз так, будьте готові до того, що ваш смартфон пропрацює лише з ранку до вечора, а якщо ви його інтенсивно напружуєте складними завданнями, варто передбачити можливість підзарядити його в середині дня.

Новизна і функціональність

Попри те, що Apple випускає нові iPhone щороку, потужності та можливостей кожного з них вистачає на кілька наступних років.

Однак саме вам можуть бути важливі ті чи інші свіжі технології, які по крихтах вводить Apple, випускаючи черговий свій флагман. Наприклад, в Apple iPhone 14 Pro Max, iPhone 13 Pro Max і iPhone 12 Pro Max є сканер LiDAR, який покращує фокусування камер і якість нічних фото.

Любите знімати відео і хочете надати їм ефекту розмиття фону? У цьому допоможе кінематографічний режим – як портретний, але для відео. Цю функцію підтримує серія iPhone 13 і 14.

Альтернатива – чекати кілька років, поки новомодні функції стануть буденними і з’являться у бюджетних версій iPhone.

Колір

Забарвлення iPhone теж має значення при покупці. Упевнені, серед читачів цього тексту є ті, хто в жодному разі не купить собі рожевий. На щастя, у Apple і в цьому питанні для вас широкий вибір. Так, для 13-ї моделі передбачено п’ять кольорів: рожевий, синій, чорний, білий і червоний.

iPhone 14 і 14 Plus так само отримали п’ять варіантів забарвлення: чорне, біле, фіолетове, блакитне і червоне. У iPhone 14 Pro і 14 Pro Max чотири забарвлення, що передають преміальний статус пристрою: чорне, темно-фіолетове, сріблясте і золоте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Google Chrome на Android отримає функцію читання статей вголос без інтернету

    У браузері Google Chrome на платформі Android може з'явитися нова функціональність під назвою "Читання вголос",…

    03.07.2024

    Чекати iPhone 16 чи купувати iPhone 15: що варто знати

    Ентузіаст-розробник Ніколас Альварес виявив рядки коду на серверах Apple, які розкривають цікаві деталі про майбутні…

    03.07.2024

    Московська біржа втратила підтримку китайських банків

    Китайські банки, що продовжують співпрацювати з Росією, залишають підсанкційну Московську біржу, повідомляє російський "Коммерсантъ" із…

    03.07.2024

    Сем Альтман про GPT-5: суттєвий крок вперед у порівнянні з GPT-4

    Генеральний директор OpenAI Сем Альтман нещодавно представив інтригуючий погляд на майбутню модель штучного інтелекту GPT-5.…

    03.07.2024

    Новинка від Nothing: що відомо про камеру в CMF Phone 1

    Відомо, що CMF Phone 1 отримає тильну камеру з головним 50-мегапіксельним датчиком від Sony з…

    03.07.2024

    Найскандальніша функція Windows 11 з’явиться в Google Pixel 9

    В останні роки кількість штучної інтелектури у смартфонах та інших гаджетах стрімко зростає. Нещодавно Google…

    03.07.2024