Експерт розповів, як користуватися смартфоном у спеку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Україні вже декілька днів аномальна спека. У цей час доводиться нелегко як людям, а й гаджетам.

Начальник відділу аналізу абонентського обладнання та підтримки розвитку мережі Білайна Олексій Верещагін поділився порадами щодо безпечної експлуатації смартфонів у спеку:

1. Контролюємо при зарядці температуру екрану, корпусу телефону (не більше 60 ° ) і зарядного пристрою, не дозволяємо девайсу довго перебувати в перегрітому стані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Заряджаємо телефон не вище 90%, не використовуємо неперевірені зарядні пристрої: у спеку вони потрапляють у групу підвищеного ризику ( неякісна електроніка може вийти з ладу, у тому числі викликати відкрите горіння зарядного пристрою ).

3. Під час заряджання забезпечуємо максимальний теплообмін телефону з навколишнім середовищем: виймаємо із сумок, футлярів, кишень на повітря, по можливості, кладемо на металеві поверхні для кращого тепловідведення.

4. Намагаємося використовувати режим “швидкої зарядки” з перервами , не довше 10-15 хв кожен. Багато смартфонів забезпечені таким режимом, але потрібно розуміти, що він має на увазі екстремальні за потужністю навантаження на акумулятор, кабель і зарядний пристрій.

5. Забираємо з прямих сонячних променів (підвіконня, лавочки у громадських місцях, сидіння та тримачі під склом автомобілів, велосипедів, самокатів). Пам’ятаємо, що температура деяких елементів у салоні автомобіля може сягати 60-90 градусів.

6. Не варто класти телефон поруч із обладнанням, що виділяє тепло (мікрохвильові печі, панелі автомобіля, нагрівачі)

7. При перегріві максимально швидко остуджуємо: відключаємо від зарядного пристрою, вимикаємо, кладемо в тінь, під вентиляцію, знімаємо аксесуари, що погано проводять тепло (пластикові чохли і кришки), що погіршують тепловідведення від корпусу телефону.

8. Не можна остуджувати ударними перепадами (морозилка, лід) і варто виключити прямий контакт із водою. Вода викликає короткі замикання в ланцюгах та відкладену корозію. Різкі перепади температури можуть викликати механічні деформації елементів схем або акумулятора і призвести до мікроушкоджень складових елементів пристрою, а також спеціальних покриттів.

9. Звертаємо увагу на повідомлення на екрані телефону про помилки заряджання, перевищення температури (деякі апарати передбачають таку функцію).

10 . Звертаємо увагу на незвичайну роботу смартфона в сукупності з підвищеною температурою корпусу ( зависання, підгальмовування, вильоти додатків, що нормально працюють, зниження яскравості і так далі ). Ці збої можуть мати як оборотний, так, на жаль, і необоротний характер.

11 . Намагаємось обмежити витрату енергії. Великі та тривалі струми споживання розігрівають ланцюги та корпус апарата не менше, ніж під час заряджання пристрою. Що робимо:

▪ зменшуємо яскравість екрану (у смартфонів це основний бустер витрати)
▪ зменшуємо час роботи з увімкненим екраном
▪ уникаємо тривалих дзвінків та інтернет-сесій (довше 15-20 хв, наприклад, фільми, музика, аудіо-відео конференції)

12 . Групами найбільшого ризику можна вважати такі пристрої:

▪ небрендовані акумулятори
▪ старі акумулятори (старше 1,5 років)
▪ телефон після нещодавньої заміни акумулятора,
▪ телефон невідомого походження, який тільки потрапив до вас у руки
▪ новий телефон із коробки

13 . Ознаки, що потребують особливої ​​уваги, при яких потрібно терміново охолодити пристрій або віддати фахівцю на діагностику, припинити експлуатацію до усунення ефекту:

  • якісь елементи апарату обпікаюче гарячі (те саме стосується і зарядного пристрою)
  • апарат відображає помилки зарядки, видає звукову сигналізацію, мимоволі відключається
  • при нагріванні не йде зарядка
  • деформація корпусу/кришки, пов’язана зі збільшенням розміру акумулятора (розбуханням)
  • і нестандартна поведінка, що збіглася з надмірним нагріванням

Намагайтеся тримати смартфон у прохолодному місці та не використовувати його тривалий час у спеку. Це може зіпсувати смартфон та призвести до несправностей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.