Статті

Чому на смартфоні сам вмикається Bluetooth, і як це виправити

Share
Час читання: 2 хв.

Практично всі смартфони оснащені чіпом Bluetooth, який ми найчастіше використовуємо для під’єднання бездротових аксесуарів і рідше для передавання файлів та обміну повідомленнями. Під час автономної роботи пристрою технологія Bluetooth не змінюється сильно. Проте деякі користувачі вважають за краще не активувати Bluetooth без необхідності і дивуються, коли він автоматично вмикається. Давайте розберемося, чому це відбувається і як можна це виправити.

Як увімкнути Bluetooth на телефоні

Користувач може самостійно вирішити, увімкнути Bluetooth на телефоні чи, навпаки, вимкнути його. Для цього потрібно відкрити центр управління, натиснувши на шторку зустрічі, а потім скористатися відповідним налаштуванням або перейти в розділ “Bluetooth” у налаштуваннях пристрою.

Якщо ви виявили, що у вас сам вмикається блютус, можливо, це сталося з вашої вини, і ви випадково натиснули на крапку в шторці повідомлень. Однак ми не повинні забувати про можливість виникнення незалежних від користувача причин, через які Bluetooth автоматично вмикається.

Чому автоматично вмикається Bluetooth

Якщо ви впевнені, що Bluetooth вмикається самостійно і ви не припустилися помилки, то чип бездротового зв’язку активується однією зі служб вашого смартфона. Якою саме службою – це питання, на яке є кілька відповідей.

Bluetooth може бути автоматично ввімкнений додатком, якому потрібен доступ до цієї технології. Це часто відбувається з програмами, призначеними для сполучення бездротових аксесуарів, від навушників TWS до смарт-годинника. Крім того, Bluetooth може автоматично вмикатися під час роботи GPS, що може здатися дивним. Ще однією причиною автоматичної активації Bluetooth є помилки в роботі пристрою. У будь-якому разі, проблему можна вирішити, дотримуючись кількох рекомендацій.

Дозвіл на підключення до Bluetooth

Найчастіше Bluetooth автоматично вмикається додатками, яким потрібен доступ до датчика бездротового зв’язку. Однак ви можете відкликати цей дозвіл і заборонити довільне ввімкнення функції:

  • Відкрийте налаштування вашого смартфона.
  • Перейдіть у розділ “Дозволи”, а потім – “Інші дозволи”.
  • Відкрийте вкладку “Стан Bluetooth”.
  • Зніміть галочки з усіх додатків, щоб Bluetooth не вмикався самостійно.

Зазначимо, що нічого поганого в автоматичному ввімкненні Bluetooth на телефоні немає. Робота чипа блокується одразу ж, щойно ви закриваєте додаток. Якщо цього не відбувається, то з великою ймовірністю програма продовжує роботу у фоновому режимі. Але і цей факт не є перешкодою, про що свідчить інший матеріал на нашому сайті.

Визначення місця розташування через Bluetooth

Багатьох користувачів дивує той факт, що смартфон може визначати місце розташування через Bluetooth, доповнюючи тим самим дані, отримані від супутників. Це дає змогу збільшити точність, але водночас може викликати труднощі. Якщо ви не хочете, щоб Bluetooth використовувався для визначення геолокації, вимкніть цю функцію:

  • Відкрийте налаштування вашого пристрою.
  • Перейдіть у розділ “Місцезнаходження”, а потім у “Сервіси геолокації”.
  • У вкладці “Пошук пристроїв Bluetooth” встановіть значення “Вимкнено”.

Будьте готові до того, що точність і швидкість визначення місця розташування можуть погіршитися. Точність також може знизитися, якщо ви вимкнете пошук мереж Wi-Fi у розділі “Місцезнаходження” налаштування. Тому перед прийняттям рішення гарненько обміркуйте його, оскільки робота Bluetooth чинить менший вплив на автономність пристрою, ніж GPS.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

    У магазині додатків App Store з'явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter).…

    18.09.2024

    Для викрадення паролів з Google Chrome хакери почали застосовувати новий інструмент

    Хакери продовжують вдосконалювати методи викрадення користувацьких даних, і однією з останніх загроз стало шкідливе ПЗ…

    18.09.2024

    Попри оновлення, нова версія ChatGPT o1 допускає базові помилки

    У середині вересня OpenAI представила нову модель штучного інтелекту під назвою o1, раніше відому як…

    18.09.2024

    Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

    Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки.…

    18.09.2024

    Оновлення One UI 6.1.1 від Samsung знову викликало проблеми: камери флагманів Galaxy перестали працювати

    Нещодавно Samsung випустила велике оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23, але вже…

    18.09.2024

    Розчарування від Samsung: ємність батареї Galaxy S25+ залишиться на рівні Galaxy S24+

    За інформацією ресурсу Galaxy Club, новий смартфон Samsung Galaxy S25+, який є другою за вартістю…

    18.09.2024