Два Wi-Fi роутери у квартиру, навіщо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думаю, тема буде цікава багатьом користувачам, які можуть “плавати” в сучасних технологіях. Одразу скажу – моди такої немає, а є необхідність.

Річ у тім, що років 10 тому було достатньо одного Wi-Fi роутера на велику квартиру або навіть будинок, який встановлювався в коридорі. Причина проста – відсутність перешкод, було дуже мало сусідських роутерів, та й смартфони були не у кожного. Пам’ятаю, мій Wi-Fi відмінно працював через 1-2 будинки – зараз же, навіть біля під’їзду на дисплеї смартфона дуже слабкий сигнал.

Два Wi-Fi роутери зручно використовувати, щоб стабільний доступ до інтернету був у всіх кімнатах квартири або будинку. Один роутер встановлюється в одній частині житлової площі, інший – на іншій стороні. Таким чином, виходить рівномірний розподіл сигналу. Якщо обидва роутери вміють працювати як MESH-система, то перемикання з одного маршрутизатора на інший буде безшовним – користувач навіть не помітить, що його девайс переключився.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старіші моделі роутерів вміють працювати в режимі моста Wi-Fi – тоді комп’ютер або ноутбук потрібно буде прив’язувати до якогось конкретного роутера – першого або другого. Можна також використовувати таку схему – другий роутер отримує сигнал від першого, і до другого кабелем підключений комп’ютер або ноутбук.

Для того щоб сигнал був стабільний у всьому будинку, найкраще використовувати сучасні MESH-роутери.

Для чого ще другий роутер стане в пригоді?

1. Для того щоб під’єднати в будинок одразу два провайдери інтернету. Для чого це потрібно? Зручно, якщо ви працюєте віддалено і вам потрібен широкий канал, а ваші домочадці полюбляють у цей час щось завантажувати з інтернету або дивитися відео у високій якості.

2. Для того щоб Wi-Fi краще працював на вулиці. Поставивши роутер ближче до підвіконня, ви забезпечите хороше покриття мережі біля будинку. Підійде любителям прогулянок біля будинку або мамам з колясками. Завжди на зв’язку!

3. Якщо не вистачає Ethernet портів на основному роутері. Беремо другий пристрій і розширюємо кількість девайсів, які підключимо дротом. Спосіб працює, якщо у вас є непотрібний Wi-Fi маршрутизатор і ви не хочете витрачати гроші на комутатор.

4. Якщо в будинку багато девайсів, що підключаються через Wi-Fi (наприклад, датчики розумного будинку), то один маршрутизатор буде відчувати колосальне навантаження. Навіть якщо каналу інтернету вистачить на всі пристрої, то сам роутер може гальмувати, адже за конструкцією він являє собою невеликий комп’ютер. Зручно розділити навантаження на два маршрутизатори.

Кому цікаво, можете глянути мій огляд про MESH-роутери, за допомогою яких можна отримати стабільне підключення до мережі з будь-якої точки будинку або квартири.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.