Як ви псуєте фотографії, встановлюючи неправильні налаштування камери смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Неправильне налаштування застосунку для зйомки може зіпсувати навіть хорошу камеру, особливо якщо фотограф – новачок. Деякі забувають вимкнути зайві функції, тоді як інші встановлюють непотрібні параметри. Розглянемо, як налаштувати камеру на телефоні для ідеальних знімків.

Як позбутися водяного знака на фотографії

Водяний знак на фото може зіпсувати навіть найкращий знімок. На деяких китайських смартфонах автоматично додається напис із назвою моделі до зображення. Однак, цей напис можна легко прибрати:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Запустіть додаток камери.
  2. Відкрийте налаштування камери.
  3. Перейдіть у розділ “Водяний знак”.
  4. Пересуньте повзунок вліво.

Цей спосіб дає змогу прибрати водяний знак із фото.

Чому не треба робити фото на весь екран

За замовчуванням усі смартфони роблять фотографії зі співвідношенням сторін 4:3, і багато користувачів перемикаються на 16:9 або використовують повноекранний режим камери, щоб отримати знімок, що займає всю площу дисплея. Однак, це не рекомендується, і ось чому.

Стандартне співвідношення сторін 4:3 вибрано невипадково. Воно відповідає співвідношенню сторін сенсора камери і не може бути змінено. Коли ви фотографуєте на повний екран, зображення розтягується, що призводить до погіршення якості знімка і зменшення кута огляду. Унаслідок цього ви можете пропустити важливі деталі та не помітити сліди на фотографії, які буде видно тільки під час збільшення масштабу в галереї.

Як фотографувати вночі

Якщо у вас немає флагманського смартфона, ви, швидше за все, помічаєте, що ваш пристрій погано справляється з фотографуванням увечері. Це відбувається через маленький розмір сенсора камери. Однак, нічний режим може частково виправити цю проблему, і вам потрібно вмикати його самостійно. Нічний режим дає змогу бачити детальну картинку замість чорної плями.

Проте, не варто використовувати спалах на телефоні в темний час доби. По-перше, він не такий потужний, як на професійній фототехніці, і не робить знімок світлішим. По-друге, спалах лише псує зображення, засвічуючи окремі ділянки. Використання вбудованого ліхтаря слід розглядати тільки в разі, якщо ваша мета – зробити простий знімок, наприклад, фотографуючи показання лічильника в темряві.

Чому камера спотворює обличчя

Камера на смартфоні може спотворювати обличчя, коли ви робите портретні знімки зблизька. Це відбувається, тому що під час зйомки на близькій відстані оптика камери перекосить зображення, і обличчя на фотографії може виглядати неприродно.

Щоб уникнути спотворення обличчя на портретних фото, рекомендується використовувати зум і фотографувати об’єкти на відстані. Якщо ви робите знімки на близькій відстані, відійдіть від об’єкта зйомки і потім наблизьте камеру, щоб зберегти природні пропорції обличчя. Однак, у цьому випадку може бути трохи знижена деталізація фото.

Як налаштувати камеру, якщо для вас якість портретних фото є критичною? Придбати смартфон із портретною камерою, наприклад, Samsung Galaxy S23. Ці камери спеціально розроблені для зйомки портретних фотографій і забезпечують більш природне зображення обличчя.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.