Названо 5 поширених помилок під час заряджання смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важко уявити будь-який сучасний смартфон або планшет без регулярного живлення біля розетки. Ми заряджаємо наші пристрої щодня, іноді залишаючи телефон підключеним до живлення на ніч.

Незважаючи на те, що виробники постійно працюють над прискоренням поповнення енергії та безпекою цього процесу, небагатьом вдається витиснути максимум з автономності свого телефону.

Сьогодні розповім вам про популярні помилки під час зарядки електроніки, які не залишають пристрою шансів на тривалу службу. Пропоную вам просто зараз підписатися на оновлення цього каналу, адже попереду на вас чекає ще багато корисного і важливого контенту про техніку і технології.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не залишайте адаптер у розетці надовго

Для багатьох користувачів вважається нормальним залишити адаптер живлення смартфона в одній із найближчих розеток. Такий варіант хоч і зручний, не завжди безпечний.

По-перше, коротке замикання або інші збої в електромережі можуть стати причиною загоряння аксесуара. А по-друге, мережевий адаптер споживає енергію цілодобово, і в перерахунку на місяці та роки використання такий крок може обернутися чималими витратами на оплату комуналки.

Особливо важливо це для потужних зарядних пристроїв, які несуть у собі технології швидкої зарядки.

Використовуйте оригінальні аксесуари

Зазвичай у комплекті зі смартфоном або планшетом постачається сумісний аксесуар необхідної потужності та сили струму. Якщо ви маєте намір придбати більш продуктивний адаптер, переконайтеся, що його потужність не перевищує можливості смартфона.

Середній термін служби зарядного пристрою і кабелю до нього становить 2-3 роки, а за умови дбайливої експлуатації може досягати навіть п’яти років. Оригінальні зарядки часто надійніші та стабільніші за своїх недорогих колег, вони меншою мірою схильні до поломок і збоїв у роботі, тому для практичних користувачів є сенс поводитися з ними гранично акуратно.

Врахуйте, що кабелі та адаптери маловідомих брендів можуть не тільки не відповідати технічним вимогам, а й бути потенційно пожежонебезпечними.

Слідкуйте за коректністю роботи зарядного пристрою

Часто збоями в роботі зарядки грішать дешеві ноунейм рішення, хоча іноді заводський брак трапляється і в оригінальних адаптерах. Зверніть увагу на те, щоб під час простою, коли телефон не під’єднаний до живлення, аксесуар не грівся, не видавав сторонніх звуків і не іскрив.

Якщо ви помітили, що адаптер гріється під час заряджання, не лякайтеся. Невелике нагрівання допустиме, особливо серед потужних технологічних аксесуарів.

Не ризикуйте залишати смартфон на зарядці на ніч

Це ще один популярний спосіб убити батарею максимально швидко. Коли телефон зарядився повністю, подача струму припиняється, і акумулятор починає розряджатися. У міру розрядки живлення відновлюється, і смартфон починає новий цикл заряджання. За одну ніч таких моментів може виникати до десятка, і щоразу ресурс вашої батареї буде виснажуватися.

Буде краще, якщо ви від’єднаєте кабель від телефона до того, як він набере всі 100% заряду, якщо, звісно, ви не плануєте далеку поїздку без Power Bank. Але в деяких нових смартфонах (наприклад Realme GT), ця проблема усунена на програмному рівні. Смартфон в автоматичному режимі відключає заряд, а ближче до ранку його вмикає і доводить до 100%.

Підтримуйте оптимальний рівень заряду

Фахівці вважають, що смартфону “комфортніше” за все, коли рівень його заряду коливається в межах 20-80%. Так батарея зношується мінімально і довше зберігає заявлену ємність. Якщо ви часто розряджаєте телефон до нуля або залишаєте його на зарядці на 5 і більше годин, реальна ємність швидко падає і доводиться міняти елемент живлення.

Якщо ж ви підтримуватимете оптимальний рівень заряду, батарея з великою ймовірністю проживе заявлені 500 циклів, що в середньому рівноцінно півтора року використання трубки. А там і до купівлі нового телефону недалеко.

Підсумки

Ці прості рекомендації допоможуть вашому акумулятору і зарядці відпрацювати протягом заявленого терміну і забезпечити смартфону стабільну і безпечну енергію.

Якщо вам до душі такий пізнавальний контент, дайте мені про це знати лайком, я буду викладати ще більше корисної інформації. А якщо у вас є власні лайфхаки щодо швидкого та безпечного заряджання смартфона, поділіться ними в коментарях, обов’язково з ними ознайомлюся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.