Топ-5 популярних запитань про вибір зовнішнього жорсткого диска

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовнішній жорсткий диск має бути в кожному домі. Навіть якщо у вас немає комп’ютера, то часто накопичувач можна підключити до смартфона, щоб зберігати на ньому відео та фото. Статей на тему вибору зовнішнього накопичувача дуже багато, але всі вони довгі.

Спеціально для вас напишу 5 частих запитань про вибір зовнішнього накопичувача. Можливо, комусь це допоможе зробити правильний вибір. Не забудьте підписатися на канал і поставити лайк.

HDD чи SSD?

HDD накопичувач – механічний, має високу надійність, але низьку швидкість. Практично використовувати зовнішній HDD, коли вам не потрібна велика швидкість, а важливо не втратити свої файли. Також HDD набагато дешевше за SSD такого ж обсягу. Твердотільний SSD зберігає дані в мікросхемах за допомогою електричних зарядів. Швидкість SSD у кілька разів вища за HDD. SSD буде зручний у тому разі, якщо вам потрібні високі швидкості під час роботи з файлами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Який обсяг диска потрібен?

Усе залежить від того контенту, з яким ви плануєте працювати. Якщо у вас багато фото або відео, які потрібно зберігати в довгостроковій перспективі, то вибирати варто моделі від 1 Тб. У разі, якщо вам потрібно зберігати якусь певну кількість даних і вона з роками не буде збільшуватися, то можна вибрати модель з об’ємом пам’яті трохи вищим, ніж обсяг збережених даних. Варто розуміти, що чим більший об’єм, тим дорожчий пристрій, особливо це стосується SSD накопичувача.

Який бренд вибрати?

Для HDD накопичувача в принципі все одно. На те є досить цікава причина. Ті бренди, які виробляють HDD, так і виробляють їх донині. Нові виробники, як правило, вже не створюють своє виробництво HDD, оскільки популярність такого типу накопичувача вже впала.

А що з SSD? А тут все ще простіше! Вибирайте того виробника, який крім HDD ще й виробляє SSD. Як правило, це старі перевірені часом бренди, які вже мають величезний досвід у створенні пристроїв для зберігання даних.

Жорсткий диск для смартфона, будь-який підійде?

Якщо у зовнішнього накопичувача є відповідний порт USB Type-C, а у смартфона є підтримка OTG, то диск і смартфон зможуть працювати разом. Але на практиці трапляються ситуації, коли смартфон просто не бачить зовнішній жорсткий диск.

Тут порада буде тільки одна – перед вибором накопичувача бажано пошукати в інтернеті на предмет, чи буде працювати пристрій з вашою моделлю смартфона. Але знову ж таки, на 100% гарантії ніхто не дасть, нюансів занадто багато. Не варто забувати, що зовнішній накопичувач вимагає багато електричної енергії, яку може не в силах дати смартфон.

Чи прискорить зовнішній диск комп’ютер?

У теорії, можна встановити на зовнішній SSD операційну систему і завантажувати комп’ютер саме з цього накопичувача. Але чи не простіше замінити всередині ПК звичайний HDD на SSD? Ну, а щодо швидкості – у разі, якщо ваш ПК і зовнішній SSD накопичувач мають порти USB 3.0 і вище, то швидкість роботи з файлами буде близька до практичної стелі.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.