Купуємо смартфон: на що потрібно звернути увагу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час купівлі телефону дуже важливо вчасно перевірити, чи все з ним гаразд, щоб уникнути подальших проблем. Особливо це важливо, коли ви купуєте пристрій з рук, але навіть при купівлі в салоні не варто нехтувати стандартними правилами перевірки. Адже завжди краще виявити недоліки відразу, щоб потім не повертатися з претензіями.

Зовнішній вигляд

Коробка з новим гаджетом має бути опечатана. Особливо це стосується великих магазинів. У салонах зазвичай небагато екземплярів кожної конкретної моделі, і вони можуть бути роздруковані.

Огляньте сам телефон. На апараті, якщо він продається як новий, не повинно бути зовнішніх пошкоджень. Зате мають бути захисні плівки. Перевірте якість збірки – нічого не повинно виступати, не повинно бути жодних зазорів тощо. Огляньте роз’єми та штекери – не повинно бути жодних видимих пошкоджень, подряпин чи потертостей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Історія використання

Навіть якщо телефон виглядає як новий, перевірте, чи не використовували його до вас. Для цього можна переглянути список додатків, галерею, історію викликів і повідомлень. Само собою зрозуміло – якщо в ньому знайдуться повідомлення і знімки (крім тестових, зроблених у магазині), то справа нечиста, і перед вами старий смартфон під виглядом нового.

Функціональність

Зробіть кілька фото й оцініть якість. Можна сфотографувати, наприклад, аркуш білого паперу. Перевірте, чи немає на екрані битих пікселів (їх добре видно на білому тлі), натискайте на різні іконки і перевірте, чи нормально спрацьовує сенсор. Оцініть якість звуку, увімкнувши попередньо встановлену мелодію. Якщо в комплекті є навушники, їх теж не забудьте перевірити.

Ще можна перевірити якість дзвінка: для цього попросіть продавця встановити в телефон вашу SIM-карту і зателефонуйте знайомому. Підключіться до мережі й упевніться, що з цією функцією теж усе гаразд. Якщо у вас, як у мене, під’єднані “Безлімітні соцмережі”, можете одразу відео для друзів запилити – мовляв, тестую новий апарат, зацініть якість 😀

І, нарешті, перевірте акумулятор: підключіть зарядку і переконайтеся, що батарея заряджається, а штекер щільно тримається в роз’ємі.

І останнє – перевірте, що IMEI гаджета збігається з номером на коробці. Для цього введіть на клавіатурі комбінацію *# 06 #.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.