Розумна колонка. Чому вона має бути в кожному домі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розумна колонка — пристрій, який має всередині невеликий комп’ютер, динаміки, мікрофони і підключений до мережі інтернет. Багато хто вважає, що цей девайс створений для розваг. Але це не так! На те й гаджет зветься «розумний». Для чого можна використовувати такий пристрій? Підпишіться на мій блог, натисніть палець нагору, а я починаю!

Голосовий помічник

Найголовніша фішка будь-якої розумної колонки – голосовий помічник. Завдяки технології розпізнавання мови, ви можете просто сказати розумній стовпчику, що вам потрібно, і вона виконає вашу команду. Будь то пошук інформації в інтернеті, питання про погоду або налаштування будильника, розумна колонка завжди буде готова допомогти.

Дуже часто такі гаджети інтегруються до систем розумного будинку. Наприклад, якщо у вас є електроштори, можна просто сказати вголос “Аліса, опусти жалюзі” (Сірі, Ок Гугл, Маруся теж з цим впораються). Залежно від виробника пристрою можуть бути інтегровані з різними сервісами, наприклад, із соціальними мережами або банківськими послугами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уявімо, що ви готуєте на кухні та забули склад рецепту страви. Просто запитайте про це розумний пристрій і приємний голос розповість вам весь хід приготування.

Музика

Основна фішка будь-якої розумної колонки – відтворення музики. Досить сказати назву пісні та виконавця та потрібна вам композиція заграє. Як правило, розумна колонка інтегрована із сервісами підписки на музику. Залежно від виробника, така послуга може бути як платною, так і безкоштовною.

Аудіокниги та казки

Можна також «замовляти» у пристрої читання аудіокниг. А дітям – казки. Майже всі розумні гаджети можуть розпізнати і дитячу мову, отже дитина може самостійно попросити у колонки розповісти йому казку. Знову ж таки, можливо буде потрібно підписка на той чи інший аудіосервіс.

Пристрій незамінний для самотньої людини

Віртуальний співрозмовник скрасить самотність людині, яка прикута до ліжка або до свого будинку. Особливо це стосується людей похилого віку. У голосового помічника можна запитати будь-яку інформацію.

Зараз активно впроваджуються технології нейромереж — якість відповідей буде набагато кращою. Деякі голосові помічники підтримують розмову з власником та можуть запам’ятовувати ті чи інші дані для розмови. Це не тільки корисно, а й захоплююче!

Розклади та нагадування

Буває, що треба зробити щось за часом. Як правило, ми заводимо будильник у смартфоні та робимо замітку. Але з розумною колонкою не потрібно брати смартфон — можна їй сказати про справу і час, при настанні якого пристрій нагадає вам, що настав час прийняти таблетку або збиратися в театр. Зручно!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.