Чому техніка китайських брендів не гірша, а в чомусь краща за звичні європейські

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буквально кілька років тому всі скептично ставилися до техніки від китайських виробників. Простий приклад – автомобілі. Раніше автомобілі китайських брендів обходили стороною, про них ходила дійсно погана слава: швидко іржавіють, гниють, комплектуючі невисокої якості тощо. Але зараз ситуація змінилася – китайські автомобілі реально стали набагато кращими і користуються попитом.

Те ж саме стало і з цифровою технікою. Досить тільки взяти в руки флагман від китайського бренду, і ви будете приємно здивовані – за якістю загалом пристрій мало чим відрізняється від останнього iPhone або Samsung. А в чомусь такі апарати можуть бути навіть кращими. До того ж, це стосується не тільки смартфонів, а й ноутбуків. Взяти, наприклад, лептопи від HUAWEI – якість виконання у них така ж, як у Macbook.

Але повернемося до Китаю. Чи знаєте ви, що навіть на iPhone є заповітний напис “Made in China”? Ну, більшість точно, оскільки є ще складальні заводи в Індії та В’єтнамі. Але переважна частина комплектуючих все одно виробляється в Китаї. Та чого вже приховувати – навіть баштові крани відомих європейських брендів виробляються в Китаї. Світ влаштований так, що більшість техніки та електронних пристроїв ідуть з Піднебесної.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уявімо собі завод, на якому відбувається повний цикл виробництва будь-якої техніки європейського бренду. Що заважає використовувати потужності цього заводу для виробництва інших уже вітчизняних для Китаю брендів? Та нічого. Китайці уважно стежать за технологіями з інших країн і винаходять своє. Тому і народжуються бренди, які за якістю нічим не поступаються, а в деякому сенсі навіть перевершують іменитих виробників, які росли десятиліттями.

Наприклад, техніка Xiaomi, HUAWEI, Lenovo за своєю якістю дуже навіть крута. Інший раз тримаєш у руках такий гаджет і навіть не віриш, що це чистий Китай. А за вартістю буде нижчим, ніж від європейських або корейських виробників. Санкції проти нашої країни також допомагають китайським брендам розвиватися – мало того, що весь ринок заповнений китайською технікою, так вони ще й стали активно розвивати свої сервісні центри.

Ми перебуваємо в таких реаліях, коли набагато практичніше купити техніку від китайського вендора, ніж купувати відомий європейський бренд. До того ж, деякі виробники дають величезну гарантію на свої пристрої для залучення покупця – від 3-х до 5-ти років.

Але не варто розслаблятися – на ринку є і маловідомі виробники, які тільки починають зростати. Навіть якщо вони використовують потужності заводів, на яких виробляють європейську техніку, це не означає, що якість буде на висоті. Причина криється як у контролі якості, так і в заміні комплектуючих.

Наприклад, на величезній території китайського заводу можуть працювати десятки організацій, які в буквальному сенсі слова “клепають” комплектуючі саме для бюджетної техніки. Тобто, керівництву заводу навіть ходити далеко не потрібно і заморочуватися з логістикою – можна купити все не відходячи від каси. Але як ви зрозуміли, все залежить від бренду – чим відоміший виробник, тим якіснішим буде товар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.