Що буде якщо раптом відключиться інтернет у всьому світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз можна сміливо сказати, що життя без інтернету на планеті Земля просто неможливе. Багато хто цього не розуміє – практика показує, що більшість використовують доступ до мережі виключно для розваг.

Є такі користувачі, які не розуміють, що навіть банальний телефонний дзвінок уже неможливий без доступу в інтернет. Давайте пофантазуємо і уявимо, що буде, якщо раптом у всього світу зникне доступ до мережі. Або навіть в однієї країни.

Проблеми з економікою

Відключення інтернету дуже вплине на глобальну економіку. Більшість підприємств та компаній покладається на інтернет для своєї роботи та комерційних операцій. Доступ до мережі є невід’ємною частиною бізнес-процесів, включаючи електронну комерцію, банкінг, фінансові транзакції, маркетинг та багато іншого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Без інтернету багато компаній зіштовхнуться з проблемами, що призведе до зниження продуктивності та втрати доходів. Деякі компанії взагалі не зможуть працювати, наприклад ті, чия діяльність повністю йде в інтернеті. Не буде Яндекса та Гугла, і багатьох відомих світових компаній.

Проблеми з комунікацією

Як уже написано у вступі, навіть банальний телефонний дзвінок вже неможливий без інтернету. Можливо, в якихось дрібних містах ще працює класична телефонія та дзвінок зі стаціонарного на стаціонарний телефон ще пройде. Але у великих містах, а також у мобільному зв’язку, дзвінки без інтернету, на жаль, неможливі.

Причина в тому, що мережа інтернету вже використовується для IP-телефонії, на якій побудовані всі сучасні дзвінки. Як уже стає зрозуміло читачеві, месенджери та соціальні мережі також не працюватимуть. У нинішніх реаліях практично весь зв’язок йде через доступ до глобального павутиння.

Проблеми з освітою

У сучасному освітньому процесі інтернет відіграє ключову роль. Студенти та викладачі активно використовують інтернет для доступу до матеріалів, досліджень та обміну інформацією. Відключення інтернету може серйозно вплинути на якість освіти, що торкнеться навчання та розвитку учнів та студентів у всьому світі. Багато хто навчається віддалено — такої можливості не буде.

Проблеми з інформацією

Переважна більшість ЗМІ не зможе існувати без доступу до мережі. Якщо раніше, щоби організувати пряму трансляцію поза студією, використовувалися громіздкі передавачі, то зараз достатньо підключення до інтернету. Радіо, телебачення та всі ЗМІ використовують доступ до мережі для своїх потреб. Без доступу в інтернет настане інформаційний вакуум, і люди отримуватимуть інформацію лише від ЗМІ, які повністю контролюватимуть держава (ТБ та газети).

Проблеми з розвагами

Багато людей використовують інтернет для перегляду фільмів та серіалів, грають в онлайн-ігри, слухають музику, читають електронні книги… І багато, багато іншого. Без інтернету багато з цих можливостей будуть недоступні.

Загалом, список можна продовжувати практично до нескінченності — інтернет проник уже у всі сфери нашого життя. Без доступу до мережі неможливо викликати таксі, орендувати самокат або отримати посилку.

Але є одне але. Варто розуміти, що неможливо просто взяти та відключити інтернет скрізь. Навіть якщо одну країну відключать від глобального павутиння, то внутрішній інтернет працюватиме. Це можна порівняти з будинковими локальними мережами, які були популярні в нульові роки, коли всередині локальної мережі були свої сервери з фільмами, іграми та дистрибутивами програм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.