Статті

Чому може не працювати та чи інша опція в смартфоні. Розберемо простими словами

Share

Смартфон – складний технічний пристрій, який складається з великої кількості компонентів. Але буває, що якісь функції перестають працювати. Наприклад, камера, ліхтарик, автоповорот, GPS, Wi-Fi, мікрофон… Список можна створити величезний, але суть одна – поломка є, і потрібно щось із нею робити.

Давайте спробуємо розібратися в питанні більш детально. Але загальними словами, оскільки кожна несправність індивідуальна. Не забудьте підписатися на мій блог, щоб не пропустити нові статті. За лайк також буду вдячний.

Чому може не працювати та чи інша опція в смартфоні? Розберемо простими словами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Програмні проблеми

У більшості випадків будь-яка опція може не працювати через програмні проблеми. Зависне служба, яка відповідає, наприклад, за автоповорот або камеру і все – функція не працює. Лікується така недуга просто, достатньо перезавантажити пристрій (можна просто вимкнути і ввімкнути). У рідкісних випадках потрібне жорстке скидання гаджета. Також потрібно проаналізувати, якщо функція не працює конкретно в якомусь застосунку, то, можливо, справа саме в застосунку.

Також у цей пункт можна вписати і проблеми, які можуть створювати комп’ютерні віруси. Порада тут проста: можна перевірити пристрій за допомогою хорошого антивіруса.

Апаратні проблеми

Буває таке, що самі фізичні пристрої виходять з ладу. Рідко, але буває. Тут тільки один шлях – у сервісний центр на ремонт. Там же допоможуть і точніше діагностувати проблему. Інший раз та чи інша функція може не працювати через низку суміжних причин, але така діагностика потребує певних навичок і досвіду. Якщо, припустимо, видно, що розбита камера, то все зрозуміло. А ось якщо Wi-Fi постійно втрачає зв’язок, то, можливо, необхідно замінити модуль бездротового зв’язку.

Проблеми з акумулятором

Дуже часто камера або смартфон відмовляються працювати з тієї причини, що акумулятор не може забезпечити потрібні параметри для коректної роботи складових смартфона. Наприклад, у вашого смартфона деградував акумулятор і він дуже швидко розряджається.

Камера і ліхтарик у цьому випадку можуть взагалі не запускатися, тому що споживають велику кількість енергії. Навіть якщо ви під’єднаєте гаджет до зарядки. Таке буває. На iPhone точно, але напевно й Android уже підтягнувся.

Механічні проблеми

Не виключені й проблеми, які пов’язані з механічним впливом. Наприклад, у вашого смартфона запітніла лінза камери, у сітку мікрофона або динаміка потрапив бруд. Якщо ви користуєтеся смартфоном не завжди чистими руками, то краще віддати пристрій у СЦ на чистку. Самостійно розбирати не рекомендую – не маючи навичок, можна пошкодити дорогий пристрій.

Сподіваюся що ця коротка замітка дасть вам наводку на те місце, де слід шукати проблеми з виявлення несправностей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024