Чому не можна залишати телефон заряджатися на всю ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А може все-таки можна? Коли ж ще його заряджати? Вдень ми на роботі або зайняті іншими невідкладними справами, ввечері треба переглянути всі новини і хто, що написав, а ось вночі…

Але краще все ж таки почати змінювати цю звичку на більш корисну і намагатися заряджати телефон у своїй присутності.

Коли ми залишаємо телефон на зарядці на всю ніч, то він відчуває підвищене навантаження. А точніше, навантажується акумулятор Вашого смартфона. До 100 відсотків він заряджається досить швидко (зарядні пристрої зараз випускаються досить потужні). А потім батарея починає “страждати”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І зовсім скоро Ви з подивом помітите, що акумулятор починає “сідати” вже за годину, а то й за півгодини після того, як Ви від’єднали телефон від розетки.

Взагалі, для того щоб акумулятор прослужив Вам максимально тривалий час, необхідно підтримувати його заряд у діапазоні від 20 до 80 відсотків.
Більшість сучасних пристроїв оснащуються літій-іонними акумуляторами і часті заряди та розряди вище або нижче рекомендованого діапазону призводять до порушення роботи пристрою.

Ще одна небезпека криється в тому, що під час тривалої зарядки акумулятор може загорітися або вибухнути. Таке можливо, якщо у батареї є будь-які пошкодження (навіть якщо це і не помітно зовні).

У жодному разі не варто заряджати телефон на ліжку або обкладати його будь-якими предметами – перегрів акумулятора часто призводить до пожеж.

І зарядними пристроями намагайтеся користуватися оригінальними, оскільки неякісна зарядка також може призвести не тільки до поломки акумулятора, а й до пожежі.

Тож, якщо Ви хочете, щоб акумулятор і пристрій, у якому він перебуває, пропрацювали Вам довго, і водночас не пошкодили майно, що знаходиться поруч, то дозволяйте йому заряджатися тільки у Вашій присутності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.