Названо 5 поганих тенденцій у дизайні сучасних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони щодня допомагають нам виконувати багато повсякденних завдань. Рік за роком ми бачимо значні покращення якості камери, приріст продуктивності та збільшені, яскравіші дисплеї. Однак на тлі всього цього прогресу смартфони так і не досягли унікальності у плані дизайну та відчуттів від експлуатації.

Від величезних габаритів до слизьких скляних задніх панелей і великих рахунків за ремонт у разі падіння — смартфони не рухаються вперед у дизайні та досвіді користувача.

Величезні габарити

Великі дисплеї дарують захоплюючі відчуття під час перегляду контенту на смартфонах, але при цьому унеможливлюють їх використання однією рукою. Дотягнутися до всіх чотирьох кутів дисплея без необхідності повністю змінювати хват стало неймовірно складно з розміром смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Величезні дисплеї також вимагають більш ємних акумуляторів, що збільшує не лише товщину, а й вагу. Додайте до цього той факт, що більшість людей також одягають чохол на свої і без того масивні пристрої, через що страждає навіть зручність носіння в кишені.

Незважаючи на спроби Apple відродити ринок невеликих пристроїв, iPhone 12 mini продавався не дуже добре. Більшість користувачів хочуть мати більші смартфони для зручності використання та ергономіки.

Слизькі скляні спинки

У сучасному світі смартфонів вибирати не доводиться, адже практично всі вони виконані з гладкої скло-алюмінієвої конструкції, а не із пластику чи металу. Очевидно, всім подобається тримати в руках найякісніші матеріали, але ціна у разі падіння надто висока.

Більшість пристроїв преміум-класу коштують цілий стан, і їх використання без зручного чохла — це катастрофа. На щастя, як би іронічно це не звучало, даної проблеми можна уникнути в більш дешевих пристроях, які зручні у користуванні, і менш схильні до вислизання з рук.

Дорогий ремонт

Скло дорожче за пластик. Скло також набагато крихкіше, ніж пластик. Використання крихкого матеріалу на всій задній поверхні смартфона не тільки робить його слизьким, але і схильним до тріщин і подряпин.

Додайте до цього той факт, що більшість сучасних смартфонів не дуже ремонтопридатні. Заміна скляної задньої панелі iPhone 14 Pro Max може коштувати вам більш ніж 300 доларів. Дорогий ремонт може стати вагомою причиною для придбання гарантії AppleCare+ для iPhone або аналогічних програм ремонту для смартфонів інших виробників, але це все одно незручність, з якою вам доведеться зіткнутися.

Невідповідності у дизайні

Крім Apple і Samsung останнім часом досить важко знайти виробників смартфонів, які дотримуються певної формули щодо дизайну, яка не тільки виглядає добре, але й функціональна.

Інші виробники, такі як OnePlus Xiaomi та OPPO, мають явний недолік стандартизації дизайну у своїй великій лінійці продуктів. Деякі пристрої мають кнопку живлення з одного боку, в той час, як в інших моделях вона розташована з протилежної. Оформлення блоку камер також стає все менш привабливим і непослідовним, а робиться це тільки для того, щоб мати щось свіже у кожній новій моделі.

Відсутність грайливості

Якщо інновації в області смартфонів ще не померли, то сміливий, кумедний та грайливий дизайн точно. Минули часи, коли люди щиро раділи тому, як виглядатиме новий смартфон від Samsung або Apple.

Більшість колірних рішень, які зараз доступні в смартфонах, зазвичай складаються з приглушених тонів, а конкуренти роблять те саме, але під іншими маркетинговими назвами.

Відсутність грайливості певною мірою поширюється і на інтерфейс користувача. Незважаючи на те, наскільки гладкими та відполірованими зараз виглядають iOS та більшість оболонок Android, деякі з нас сумують за скевоморфізмом, який колись домінував у зовнішньому вигляді та відчуттях від програмного забезпечення смартфонів.

Тим не менш, дизайн Material You від Google знову привніс щіпку персоналізації і настільки необхідний сплеск фарб в інтерфейс користувача.

Поліпшіть ергономіку та естетику вашого смартфона самостійно

Оскільки все більше споживачів вимагають потужні смартфони з найкращими камерами та ємними батареями, виробникам досить складно зменшити розміри пристроїв.

Незважаючи на неминучий великий і слизький дизайн сучасних смартфонів, є речі, які ви можете зробити самостійно, щоб зберегти ваш пристрій у безпеці, а також персоналізувати його — наприклад, вибрати один з різних типів чохлів і встановити сторонній лаунчер для додаткової персоналізації .

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.