Чи можна користуватися телефоном під час заряджання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі багато інформації про те, що використання телефону під час заряджання може призвести до перегріву, здуття акумулятора, а іноді навіть до вибуху. Але наскільки правдиві ці застереження?

Перегрів телефону

Під час заряджання мобільний телефон може трохи нагріватись, і це абсолютно нормальне явище. На сучасних смартфонах перевірених виробників це нагрівання не буде критичним, навіть якщо телефон під час гри або перегляду відео заряджається.

Побоюватися перегріву пристрою через одночасне підключення до джерела живлення та використання варто лише в таких випадках:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • У вас неякісний або пошкоджений зарядний пристрій.
  • Сам телефон є підробкою чи неякісним товаром, виробленим сумнівною фірмою.

Якщо користувач впевнений як у самому телефоні, так і в зарядному пристрої, турбуватися про сильний перегрів, а тим більше вибух акумулятора, не варто.

Здуття батареї та вихід її з ладу

Існує думка, що активне використання смартфонів під час заряджання може негативно вплинути на стан батареї. Однак, як було сказано вище, якісні та перевірені пристрої ніяк не страждають від трохи підвищеної температури та навантаження на телефон. Сучасні акумулятори одночасно справляються як із процесом заряджання, так і з підтримкою працездатності телефону в умовах активного використання.

Повільна зарядка

Багато користувачів намагаються не використовувати телефон під час підключення до джерела живлення, щоб не навантажувати його. Використання соціальних мереж, мобільних ігор та перегляд відеороликів при підвищеній яскравості розряджають батарею, тому процес заряджання може трохи гальмуватися. Однак це уповільнення зазвичай не таке критичне, як прийнято рахувати. Якщо людина нікуди не поспішає, можна використовувати телефон на зарядці.

Якщо користувач хоче в максимально короткі терміни зарядити телефон, то користуватися ним в цей час не рекомендується зовсім. Крім того, варто закрити всі програми, вимкнути GPS та інші служби, які можуть споживати заряд у фоновому режимі. Також у екстрених випадках можна використовувати режим польоту.

Підсумки

Таким чином, якщо використовувати якісні та перевірені мережеві адаптери, можна не переживати за телефон та батарею.

За допомогою цього пристрою можна заряджати різні гаджети, так як воно має всі необхідні характеристики:

  • Частота живлення – 50/60 Гц.
  • Напруга живлення – 100-230 В.
  • Номінальний струм живлення – 600 мА.
  • Максимальна потужність, що коротко видається (пікова), — 20 Вт.

Зарядний пристрій сумісний з усіма сучасними смартфонами, включаючи останні iPhone та флагманські Android-гаджети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.