Продуктивний режим смартфона – що це і навіщо потрібно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На деяких смартфонах передбачено “продуктивний режим”, який позиціонується як спосіб прискорити смартфон. Розкажемо, що це за режим, навіщо він насправді потрібний і чи справді працює.

Що таке продуктивний режим?

Продуктивний режим у телефоні — один із режимів, які можна знайти у налаштуваннях батареї. Виходячи з назви, він повинен підвищувати продуктивність смартфона до її можливої ​​межі та задіяти як центральний, так і графічний процесор. На відміну від режиму економії заряду, який має продовжити автономність, продуктивний режим:

  • Створено для прискорення телефону.
  • Вирізняється вищим рівнем споживання заряду батареї.
  • Може стати причиною перегріву пристрою.

Таким чином, при увімкненому продуктивному режимі смартфон сяде трохи швидше, що зумовлено специфікою його роботи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як працює продуктивний режим телефону?

Нині продуктивний режим можна знайти на нових смартфонах виробництва Samsung, OnePlus, Oppo, Xiaomi, Huawei, Honor та realme. Проте компанії не поспішають ділитися докладними засадами його роботи. Незалежні фахівці стверджують, що при включенні продуктивного режиму телефон починає використовувати високопродуктивні ядра, а також завантажує процесор повністю лише короткими періодами.

Такі особливості та запобіжні заходи потрібні, щоб уникнути перегріву пристрою та пов’язаних з ним поломок — «вичавлювати» зі смартфона максимум було б небезпечно для самого пристрою, тому виробники зупиняються на більш простих речах, таких як тимчасове підвищення потужності та вибір ядер з більш високою тактовою. частотою.

Як увімкнути продуктивний режим телефону?

Практично на всіх моделях, де є продуктивний режим, його можна знайти в розділі «Батарея» або «Акумулятор». Він повинен знаходитись у тому ж меню, що й активація режиму енергозбереження. При необхідності можна скористатися внутрішнім пошуком за налаштуваннями і вбити слова «продуктивний режим».

Навіщо потрібен продуктивний режим і чи він працює?

Незважаючи на запевнення компаній, продуктивний режим має вкрай обмежене застосування та слабко впливає на роботу смартфона. Фахівці, які проводили тести, помітили, що при повсякденній роботі (запуск соціальних мереж, дзвінки, відео тощо) режим не має практично ніякого впливу, програми працюють з тією ж швидкістю, що й раніше. Результати бенчмарків фіксують незначну різницю у межах 1-2%, яку можна списати на похибку.

Однак ігровий режим показав себе трохи краще – підвищена продуктивність має на увазі відключення фонових програм, через що всі ресурси смартфона фокусуються лише на мобільній грі. Різниця між звичайним та продуктивним режимом у цьому випадку трохи вище, але в основному застосовувати його варто, якщо на телефоні у фоновому режимі працює велика кількість програм.

При цьому важливо пам’ятати і про зростання споживання енергії: продуктивний режим може закривати і системні процеси, які автоматично відкриваються заново, через що витрачають більше заряду батареї.

Варто відзначити і те, що продуктивний режим надає різний вплив залежно від смартфона та його заліза. Наприклад, у флагманських моделях продуктивність підвищується не сильно, оскільки її обмежує автоматичний тротлінг процесора, який допомагає уникнути перегріву смартфона. Фахівці також зазначають, що той самий режим на бюджетних моделях може працювати набагато краще.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.