Як шпалери можуть нашкодити смартфону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власники смартфонів на Андроїді нещодавно виявили дивний баг. При виборі певної картинки (подано нижче) як робочий стіл пристрій виходить з-під контролю. Далі розповімо, в чому причина такої поведінки телефону і як позбавитися проблеми.

Користувачі відзначали, що після встановлення зображення дисплей блимає. Незабаром після цього відбуваються неконтрольовані включення та вимкнення телефону. Вплинути на апарат не вдається і користуватися ним не вдається. Стандартний метод у вигляді перезавантаження також не допомагає – відключення продовжуються. Причому, вони відбуваються незалежно від того, що користувачі робили на телефоні.

Теорія про застарілу версію Android підтвердження не знайшла. Досвідченим шляхом вдалося з’ясувати, що схожі проблеми спостерігаються на шостій, дев’ятій та десятій версіях операційної системи. Оновлення ОС також не вирішують проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Встановлення картинки на Pixel 4 з Android 11 дозволило випадково виявити певну тенденцію. З такою ОС апарат працював без збоїв із зазначеною картинкою та без неї. Довгі тести так і не виявили жодних відхилень — екран не блимав, перезавантажень не відбувалося.

Після детального вивчення питання виявилося, що дефект у несумісності колірних просторів. Операційна система працює з sRGB, а у зображення використовується простір RGB. Перетворення просторів реалізовано лише у 11 версії ОС, тому працює стабільно, а попередні генерації демонструють комплексні проблеми.

Зазначена проблема з дисплеєм має масовий характер. Картинок з просторами RGB багато і кожна з них здатна викликати неконтрольовані включення та вимкнення. Щоб усунути цю проблему, слід завантажувати зображення лише зі спеціальних стоків. Одним з наймасштабніших є Google Валлпапер. У ньому розміщуються картинки будь-який смак. Вони мають різні параметри, тому серед зображень не складно підібрати відповідний колірний простір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.