Смартфони Xiaomi, Redmi, Poco та Black Shark — у чому різниця

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Заплутатися в асортименті смартфонів Xiaomi простіше простого: моделей дуже багато, новинки виходять регулярно, та ще й під різними марками суббрендами. Зараз таких марок чотири: Mi, Redmi, Poco та Black Shark. 

Реклама

Якщо розібратися, чим відрізняються суббренди Xiaomi, можна зрозуміти, з яким смартфоном маєш справу, ще до того, як почнеш вчитуватися в його характеристики.

Ми постараємося коротко розповісти про особливості кожної лінійки, щоб при виборі смартфона ви могли швидше зорієнтуватися в нашому каталозі та знайти відповідну модель. Приємного читання!

Xiaomi/Mi

Лінійка Mi – основна серед смартфонів Xiaomi. Саме в цій серії представлені флагманські моделі з максимальною продуктивністю, топовими функціями, найкращими матрицями, передовими камерами та преміальним дизайном. Смартфони лінійки Mi в числі перших отримують оновлення фірмової операційної системи MIUI і підтримують найсучасніші технології, які має Xiaomi на момент випуску моделі.

Першим у серії став смартфон Xiaomi Mi 1, випущений у 2011 році, а сьогодні актуальна флагманська модель – Xiaomi 13. Смартфони лінійки Xiaomi/Mi призначені для найвибагливіших користувачів. За рівнем потужності та функціональності флагмани Xiaomi цілком можуть змагатися з топовими моделями від корейських та американських конкурентів. Та й за вартістю смартфони Xiaomi майже зрівнялися з Apple та Samsung. Але це не привід сумувати, адже спеціально для тих, хто не хоче переплачувати, компанія створила суббренд бюджетних смартфонів Redmi.

Redmi

У лінійці Redmi представлені доступні смартфони із гідними характеристиками. Бренд був створений у 2013 році, саме для того, щоб широка публіка могла отримати смартфони з топовими функціями за помірною вартістю. В основі моделей Redmi лежать недорогі чіпи від MediaTek, тоді як у Mi-серії встановлюється передове залізо Qualcomm — провідного виробника процесорів для мобільних пристроїв.

Смартфони Redmi підійдуть тим, хто хоче придбати смартфон з актуальним дизайном та набором сучасних функцій, але при цьому готовий заплющити очі на недорогі матеріали корпусу, не найпросунутіші дисплеї та помірну продуктивність. Втім, сьогодні у серії Redmi зустрічаються і класні матриці, і гідне залізо, а ціна на смартфони, як і раніше, залишається дуже приємною. Не дарма ж про техніку Redmi кажуть “топ за свої гроші”.

В рамках лінійки Redmi є окрема серія Note – це моделі зі збільшеним дисплеєм, а також серія S – такі собі «бюджетники» в і без того бюджетному сегменті. Останні розраховані на підлітків, студентів та й загалом тих, кому хочеться все й одразу, але недорого.

Poco

Лінійка Poco з’явилася нещодавно, в 2018 році. Смартфони серії відрізняються яскравим самобутнім дизайном, майже флагманськими характеристиками та доступною ціною. Саме тому бренд Poco прийнято вважати молодіжним. Моделі серії оснащуються великими дисплеями, якісними камерами з кількома сенсорами, потужними чіпсетами та гідною автономністю. Смартфони однаково добре підходять для повсякденних завдань, сучасних ігор та втілення творчих амбіцій. Усередині лінійки навіть є серія моделей з маркуванням GT – вони орієнтовані на геймерів.

Загалом смартфони Poco можна охарактеризувати як нішу, в якій Xiaomi залишила собі простір для експериментів. Якщо в лінійці Mi все має бути за вищим розрядом і відповідати головним тенденціям в індустрії смартфонів, а Redmi – це доступні усереднені моделі, то в Poco відчувається свобода і запал. Виробник не боїться спірних та самобутніх дизайнів, намагається додати в доступні моделі максимум цікавих фішок та ловить баланс між актуальністю та креативом. Найновіші смартфони Poco – F5 і F5 Pro, здається, свій баланс вже зловили, тому що за помірну ціну пропонують цілком флагманський набір опцій.

Здається, молодий суббренд Poco має велике майбутнє.

Black Shark 

Це теж порівняно нова лінійка і з’явилася вона в один рік з Poco. Смартфони Black Shark – це просунуті флагмани для геймерів.

У 2018 році компанія Xiaomi випустила свій перший ігровий смартфон, саме він започаткував серію «Чорна акула». Моделі в ній відповідають усім головним стандартам геймерських пристроїв – мають топові обчислювальні характеристики, потужну систему охолодження, збільшену автономність, додаткові ігрові тригери, яскравий футуристичний дизайн і дисплей з підвищеною частотою зміни кадрів і швидкістю дискретизації. У смартфонах Black Shark передбачено все, для того, щоб користувач міг грати в найпросунуті ігри без багів, картини, що зависає, повільного відгуку на дотик, перегріву та інших неприємностей, з якими можна зіткнутися під час мобільного геймінгу. За вартістю актуальні моделі Black Shark близькі до смартфонів Mi, що цілком логічно і ті, й інші ставляться до флагманських пристроїв.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ