Intel Core Ultra – що це взагалі таке

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Intel щойно оголосила про великий ребрендинг своєї лінійки процесорів з новими схемами найменування Core Ultra і Core. Неясно, чи спростять ці зміни життя споживачів, але це все, що ми знаємо на даний момент.

Нове брендування Intel являє собою велике зрушення в тому, як будуть називатися процесори цього бренду, і воно не обмежується новими чіпами Core Ultra. Бренд Intel Core буде використовуватися для основних популярних чіпів, а також він буде використовуватися для графічних продуктів Intel.

Компанія ще не дала повного пояснення відмінностей між новими чіпами Intel Core Ultra і серіями Intel Core і того, як вони співвідносяться з попередніми поколіннями, але наразі ось, що ми знаємо про Core Ultra.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що таке Intel Core Ultra?

Core Ultra – це нова назва процесорів преміум-класу від Intel. Нова лінійка почнеться з чіпів Intel Meteor Lake, які раніше вважалися 14-м поколінням, і буде запущена в другій половині 2023 року. З Core Ultra, а також із наступним поколінням звичайних чипів Intel Core Intel перезавантажує і депріоритезує його покоління.

Ви побачите, що i5/i7/i9 замінені на брендинг 5/7/9. Чипи Intel Core замінять i3/i5/i7 на 3/5/7. Intel заявляє, що брендинг серії U/P/H залишиться. Таким чином, залишається незрозумілим, у чому полягатимуть ключові відмінності між чіпами Intel Core і Intel Core Ultra, оскільки Intel наразі тільки заявляє, що Core Ultra являє собою “преміальний” бренд, а Core – “основний” бренд.

Поряд з видаленням фірмового “i”, покоління більше не буде вказуватися на початку імені. Замість Intel Core i9 14900H 14-го покоління, як ми очікували б побачити з чипами Meteor Lake 14-го покоління, якби брендинг залишився тим самим, ви можете очікувати побачити чипи, схожі на Intel Core Ultra 9 1900H – це просто приклад, наданий Intel, а не підтверджений продукт. Цей стиль є новою нормою для чипів Intel і триватиме і після Meteor Lake.

За словами Intel, цей новий брендинг “починається із запуску процесора Intel Core Ultra, щоб підкреслити значне зрушення в архітектурі та дизайні”. З цією метою це будуть перші споживчі чіпи Intel, оснащені спеціальним рушієм штучного інтелекту Intel AI Boost.

Meteor Lake – це перша серія чипів, які виробляються на технологічному вузлі Intel 4 – ще один елемент брендингу Intel, що збиває з пантелику, який приховує нанометровий процес її процесорів. Intel 4 відповідає 7-нм техпроцесу. Процесор із меншим числом нанометрів зазвичай забезпечує значне підвищення потужності та ефективності.

З цією зміною схеми іменування Intel також оновлює свій бренд Evo. Пристрої, що відповідають необхідним стандартам “Evo”, тепер називатимуться ноутбуками “Intel Evo Edition”, а не просто носитимуть логотип “Intel Evo”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.