Як правильно вибрати телефон і на що звернути увагу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Якщо ви користуєтеся телефоном, то знаєте які функції телефону ви використовуєте, а які ні. Ви стикалися вже з проблемами перегляду відео, глюками батареї та швидким розрядженням телефону.

Реклама

Важливо розуміти, з чого складається телефон і які частини найважливіші. Це потрібно щоб телефон добре працював і радував вас гарною картинкою. Важливо знати, які виробники випускають якісні моделі і від покупки яких телефонів можна відмовитися. Це допоможе уникнути поломок і зависань телефону, а також проблем з обслуговуванням.

Пристрій телефону

Сучасний телефон як пристрій складається з таких компонентів:

  • Корпус
  • Клавіатура (або TouchScreen)
  • Камера
  • Динамік
  • Процесор
  • Внутрішня пам’ять
  • Карта пам’яті
  • Приймач-передавач
  • Мікрофон
  • Батарея
  • Різні датчики: світла, відбитка пальців, гіроскоп

Вартість телефону визначається сумарною вартістю цих компонентів + брендом телефону. Бренд телефону також характеризує якість телефону. Такі виробники як Samsung, LG самі виробляють практично всі вузли телефону.

Завдяки наявності передових розробок у галузі дисплеїв, мобільних процесорів покупець може розраховувати на певну якість телефонного апарата. Apple замовляє свої компоненти на стороні. Китай, Корея, Японія. Але якість компонентів яблучної компанії також дуже висока.

iOS чи Android. Що вибрати?

Зараз телефон це не просто дзвонилка. У телефоні є спеціальна оболонка – операційна система. Для iPhone – iOS, для інших телефонів – Android. В операційну систему ви можете завантажити додатки

Мобільні додатки

Ваш телефон – це цілий світ – світ додатків. На телефоні ви зможете пограти, знайти потрібне вам місце за допомогою Яндекс Карт. Ігри, яндекс карти – це все додатки. Ці додатки можна завантажити у двох магазинах додатків – App Store і Google Play Market.
У першому випадку більшість додатків платні і мають хорошу якість. У другому – безліч безкоштовних додатків, серед яких доведеться шукати хороші.

Відкритість платформи

Під Відкритістю мається на увазі доступ до файлової системи вашого телефону. Якщо коротко -Андроїд відкрита платформа, iOS закрита платформа. Ви зможете завантажити купу музики на свій телефон на Андроїд, просто підключивши ваш телефон до комп’ютера і скинувши потрібні файли. На iPhone цього не вийде, потрібно виконати низку маніпуляцій.

В iPhone неможливо вставити флеш карту пам’яті. Це повністю закритий пристрій. Тому, якщо ви хочете, наприклад, перенести свої фотки зі старого телефону на новий на Андроїд – ви просто переставите карту пам’яті. А у випадку з iPhone доведеться повозитися зі сторонніми програмами. Розширити пам’ять пристрою у випадку iPhone за допомогою карти пам’яті не вдасться.

Безпека платформи

Відкритість платформи це добре і погано одночасно. Завантажуючи додатки зі сторонніх джерел у ваш телефон на Андроїд можна нахапати вірусів. У результаті ваші гроші з рахунку Ощадбанку можуть бути вкрадені за допомогою СМС банку. Ви можете позбутися ваших акаунтів від Однокласників і Вконтакте. З Apple пристроєм ви нічого завірусованого встановити не зможете. Додатки не можуть самі надсилати СМС.

Порада 1. Вибирайте телефон за коштами

Якщо ви обираєте Андроїд – ви маєте вміти поводитися з Андроїд. За відкритістю і безкоштовністю програм стоять ризики бути завірусованим. Якщо ви хочете контролювати свій пристрій і не хочете платити – ваш вибір телефон на платформі Андроїд.

Якщо ви обираєте iPhone – будьте готові платити за всі програми, файлові сховища, дорогий ремонт за потреби. У відповідь ви отримаєте безпеку і хороші та зручні програми.

Що важливо в мобільному телефоні?

Найважливіше в телефоні – це батарея. Поміркуйте самі, якщо ваша батарея тримає лише кілька годин – то хоч би який крутий телефон у вас був, він зможе працювати лише кілька годин, і всіма функціями телефону ви користуватися без батареї не зможете. Малий час роботи батареї характерний для пристроїв на Android в нижньому ціновому діапазоні. Телефон при ввімкненому Wifi і екрані на Android може розрядитися буквально за кілька годин. Тому при виборі мобільного телефону спочатку слід запитати скільки тримає батарея мобільного телефону

Шукайте телефон з батареєю від 2000 міліампер-год і вище. Це дасть змогу насолодитися всіма можливостями телефону

Із сучасних смартфонів найбільший час роботи в Apple Iphone. Зі звичайних телефонів великим часом роботи вирізняється Philips

Друге, на що потрібно звернути увагу – це швидкість роботи користувацького інтерфейсу. Повільна робота користувальницького інтерфейсу з постійними помилками робить телефон практично не придатним до нормального використання. За роботу користувацького інтерфейсу відповідає оболонка, на якій працює телефон, процесор і пам’ять. Звісно, що більша частота процесора, то швидше працюватиме користувацький інтерфейс. Хороші процесори зараз у телефонних аппартах Nokia, Apple, Samsung

Третє на що можна звернути увагу під час вибору – це екран мобільного телефону. Якщо брати телефони з Super Amoled екранами, які виробляє Samsung – то їх характеризує досить хороша яскравість кольорів. Якщо брати дисплеї Retina, які стоять у сучасних пристроях Apple – Ipad New, Iphone 4, Ipod Touch, iPhone, – то їх вирізняє висока чіткість, необхідна для читання текстів і перегляду сайтів. Є ще дисплеї Nova, які характеризуються досить гарною якісною картинкою при прямих сонячних променях. Вибір дисплея поняття суто суб’єктивне, потрібно взяти кілька апаратів і подивитися на них картинки. Мені особисто за якістю подобаються Super Amoled дисплеї через яскраві кольори.

Якість прийому сигналу. Це також один із важливих параметрів. Якщо ваш телефон буде погано ловити сигнал або часто втрачатиме мережу, то це призводить до підвищеної витрати батареї, а отже до зниження часу роботи телефону. Перевірити це під час купівлі досить складно. Наприклад, такі телефони як Apple Iphone при певному захопленні могли втрачати мережу. Після того, як ви вибрали можливого кандидата для покупки, почитайте відгуки про нього в Яндекс маркет.

Дизайн, розмір телефону, комплект поставки. Перед тим, як піти в магазин для купівлі конкретного апарата, потрібно перевірити, що входить у комплект поставки телефону. Зазвичай сучасні телефони комплектуються зарядним пристроєм, навушниками, картою пам’яті (хоча вона може і бути відсутня). Дизайн телефону – це поняття суто особисте, так само як і розмір. Комусь подобаються великі смартфони, комусь мініатюрні пристрої.

Порада 2: Шукайте телефон з хорошою батареєю і прийомом сигналу

Основні завдання, які вирішує телефон – зателефонувати, подивитися інтернет. Без упевненого приймання сигналу і з акумулятором, що сів, телефон перетворюється на цеглу. Він буде для вас марним. Тому дивіться на ємність акумулятора, якість прийому сигналу. Від них залежить, чи працюватиме телефон взагалі.

Важливо знати: Через 2-3 роки телефон припиняє випускатися і нову батарею купити буде складно. Це особливо стосується рідкісних версій телефонів. Для Айфона взагалі можна замінити батарею в сервісному центрі.
Тому купіть додаткову батарею на майбутнє, щоб при втраті ємності вашої батареї замінити її новою і продовжувати користуватися пристроєм.

Швидкість роботи та оновлюваність

Ви купуєте телефон не на один рік. Однак більшість виробників на платформі Андроїд випустивши модель просто забувають про неї. Телефони на Андроїд швидко старіють. Виробники не оновлюють Андроїд. Приміром у 2016 вийшов Android 7, проте на моєму Galaxy S Alpha можна поставити лише 5.0.2. Для довідки: хотів замовлення новий акумулятор до свого телефону. Виявилося, в роздрібному продажі його немає, тільки в сервісному центрі в Москві… Тобто Samsung взагалі не підтримує старі моделі, не випускає компоненти до них.

Нових оновлених функцій немає і не буде. Для порівняння на iPhone 5s можна поставити iOS 10, що вийшла в 2016.
Зі швидкістю роботи в Андроїд теж проблеми. Після кількох років використання пристрої починають гальмувати. Це проявляється в повільному відгуку на дзвінок, у довгому запуску застосунку. Доводиться ставити інші додатки, які прискорюють Андроїд.

Після встановлення купи софту для оптимізації пам’ять ще більше забивається і телефон ще більший. Це дуже напружує, іноді хочеться викинути телефон. Айфонам це теж притаманне, але менше. Там нове оновлення іноді суттєво уповільнює пристрій.
Єдині пристрої, які оновлюються вчасно на Андроїд, це телефони лінійки Google Nexus/pixel.

Порада 3. Беріть телефон на кілька років вперед

Як зазначалося раніше, кращі справи з оновлюваністю. Багато додатків вимагають останньої версії прошивки. Маючи зараз Андроїд 7 на борту, навряд чи ви зможете пограти в хороші ігри і завантажити багато корисних додатків. Якщо брати – ваш вибір айфон або Google Nexus/pixel.

Порада 4. Не беріть телефон на невідомій платформі або незрозумілого виробника

Телефони на Windows Phone, Bada, Blackberry принесуть вам купу проблем під час перегляду відео, серфінгу в Інтернет. Ви просто викинете гроші на вітер. Ці платформи застаріли і не підтримуються. Їхній розвиток припинено і додатків під них практично немає.

Тому купувати їх не варто. Аналогічно телефони китайських виробників. Так – їх багато і вони дешеві. Але, приміром, телефон Мі 5 не має нормального входу micro USB для зарядки. Там власний роз’єм і кабель. Загубите або забудете зарядку – навряд чи зможете зарядити телефон від зарядки колеги або сусіда. Здавалося б дрібниця – а купа проблем.

Ваша батарея зрештою помре, а купити батарею невідомого виробника буде проблематично.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ