Чи шкідливо для смартфона, якщо тримати його на зарядці всю ніч

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Можна сказати, що багато користувачів смартфонів вважають, що якщо його на всю ніч залишити на зарядці, то це може погано позначитися на роботі акумулятора. Що він швидше прийде в непридатність і буде менше тримати заряд.

Реклама

Давайте розберемося, міф це чи правда?

За сучасні смартфони можна не переживати, це просто черговий міф. Він з’явився на підставі досвіду, коли повсюдно використовувалися попередні покоління акумуляторів з нікель-кадмію. Їх потрібно було заряджати правильно, певний час, а також розряджати повністю, щоб зберегти ємність акумулятора.

Але варто враховувати, що під час заряджання смартфона потрібно використовувати тільки оригінальний зарядний пристрій і дріт, а також оригінальний заводський акумулятор, тоді те, що сказано в статті, дійсно буде так

Деякі корисні поради, які допоможуть зберегти акумулятор смартфона в хорошому стані розглянемо далі.

У сучасних смартфонів зовсім інша система зарядки, в них використовуються літій-іонні та літій-полімерні акумулятори нового покоління. Вони оснащені контролером живлення, який оберігає акумулятор від перезарядки і відключає подачу струму після завершення зарядки до 100%.

Це захищає смартфон від перегріву та інших негативних наслідків тривалого заряджання, тому навіть якщо ви залишите смартфон заряджатися на всю ніч, нічого поганого статися не повинно. Однак, найчастіше в цьому немає потреби, сучасні смартфони заряджаються доволі швидко, тож поставивши на зарядку його ввечері, можна зняти перед сном і батарея буде готова до нового робочого дня!

Однак, щоб батарея в смартфоні служила вірою і правдою, потрібно дотримуватися деяких правил:

  • Не допускайте постійного розряду до 0%. Краще носити з собою Пауер банк або зарядний пристрій, це ще й практично, хіба мало що потрібно зробити терміновий дзвінок.
  • Необов’язково заряджати смартфон до 100% – це теж пережитки минулого, оптимальний рівень заряду той, який саме і вам необхідний.
  • Ще одна порада, якщо довго не плануєте користуватися смартфоном, то краще залишити його зарядженим приблизно на половину. Не потрібно заряджати його до 100% в цьому випадку або розряджати. Це необхідно для того, щоб зберегти в акумуляторі смартфона оптимальну напругу, яка не буде занадто високою або занадто низькою.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ