Статті

Вибираємо монітор до 100 доларів. Який з них найкращий

Share
Час читання: 4 хв.

Хороший ігровий монітор не обов’язково повинен бути дорогим. На ринку є багато ігрових моніторів вартістю до 100 доларів, які ми настійно рекомендуємо. Дешевий ігровий монітор може запропонувати дійсно пристойні технічні характеристики, навіть у порівнянні з більш дорогими моделями. З іншого боку, коли мова йде про те, який монітор купити для офісу, бюджет у 100 доларів стерлінгів можна навіть вважати вигідною покупкою. Дізнайтеся з нашої статті, який монітор для роботи, а який для ігор вибрати в межах цього бюджету.

Монітор до 100 доларів – на що слід звернути увагу при виборі монітора?

Коли ми плануємо купити монітор, незалежно від бюджету, ми повинні звернути увагу на кілька важливих аспектів, які допоможуть нам оцінити, який монітор за 400 злотих варто купити. Перший аспект – це роздільна здатність, яка значною мірою впливає на те, чи буде зображення на екрані чітким і деталізованим. У випадку монітора за 200 злотих для ігор оптимальною роздільною здатністю є Full HD, тобто 1920 × 1080 пікселів. Наступним важливим аспектом є час відгуку матриці, чим він коротший, тим більше шансів уникнути ореолів зображення в динамічних сценах. Такі технології, як AMD FreeSync, також допомагають у цьому аспекті. З іншого боку, коли справа доходить до самої матриці, ми повинні вибрати IPS або VA, оскільки вони пропонують кращі кольори, широкі кути огляду і більш глибокий чорний колір порівняно з TN-матрицями.

Правильна діагональ екрану також дуже важлива. Важливо, щоб монітор не був ні замалим, ні завеликим для вашого робочого простору. Для складної офісної роботи або гри в стратегічні ігри варто зупинити свій вибір на більшому екрані. В середньому, 24-дюймовий монітор вартістю до 400 фунтів стерлінгів буде відповідним вибором. На якість зображення також впливає його яскравість. Високий рівень яскравості рекомендується в першу чергу при використанні монітора в погано затемнених приміщеннях. Рівномірне освітлення екрану забезпечить світлодіодне підсвічування. Це також енергозберігаючий тип підсвічування, який використовується, наприклад, в моніторах Samsung. Частота оновлення має вирішальне значення навіть для недорогого ігрового монітора. Частота оновлення повинна бути якомога вищою, щоб досягти плавного і безшовного відображення. Крім того, кількість кольорів, що відображаються, і енергоспоживання монітора, серед іншого, також важливі. З точки зору технології, важливо пам’ятати про роз’єми – монітор вартістю до 400 злотих HDMI повинен бути сумісним з більшістю пристроїв.

Чи варто купувати монітор до 100 доларів

Ігровий монітор вартістю до 100 доларів можна назвати бюджетним. Тому майте на увазі, що в його специфікації можуть бути деякі компроміси. Тим не менше, якщо ви маєте обмежений бюджет і не вимагаєте від монітора просунутих функцій, то 400 злотих здається оптимальною сумою. Немає однозначної відповіді на питання, чи є це вартісною інвестицією. Все залежить від конкретної моделі, але після ознайомлення з детальними параметрами можна знайти екземпляри, які дійсно варті уваги з точки зору співвідношення ціни та якості. Рейтинг, який ми підготували нижче, безсумнівно, допоможе їх знайти.

Який ігровий монітор купити до 100 доларів

Як ми вже згадували раніше, при виборі обладнання, маючи обмежений бюджет, доводиться погоджуватися на певні компроміси. Таким чином, відповідаючи на питання, який ігровий монітор купити, перш за все, слід спробувати вибрати модель, яка підкреслює найважливіші аспекти в своїх характеристиках. Вище всіх інших параметрів будуть підніматися роздільна здатність, частота оновлення і час відгуку. Ідеальною моделлю буде монітор з роздільною здатністю Full HD і частотою оновлення 75 Гц.

Найкращі монітори до 100 доларів

Беручи до уваги параметри, представлені в тексті, ми вирішили створити список з п’яти моніторів, які, на нашу думку, варто придбати за цією ціною.

iiyama ProLite XU2294HSU-B2

Першим у списку йде монітор iiyama ProLite, який може похвалитися насамперед високою роздільною здатністю Full HD і матрицею VA. Також на високому рівні знаходиться частота оновлення 75 Гц, що є ще однією перевагою моделі. Діагональ 21,5 дюйма – хороший компроміс між читабельністю і компактністю.

Philips V-line 223V5LSB2/10

Компанія Phillips вже багато років пропонує комп’ютерну периферію високого класу. Це не стосується і пропонованої нами моделі монітора, головною перевагою якого є роздільна здатність Full HD і діагональ екрана 21,5 дюйма. Частота оновлення 60 Гц також є прийнятною, але тип матриці TN залишає бажати кращого. Враховуючи ціну в 400 фунтів стерлінгів, це чудовий бюджетний вибір.

Philips V-line 223V5LSB2/10

Ще одним хорошим вибором буде AOC 22B2H/EU, який також має роздільну здатність екрану Full HD, діагональ 21,5 дюйма, частоту оновлення 75 Гц і тип матриці VA, як і монітор iiyama. Однак перевага цієї моделі над попередньою полягає в ще нижчій ціні, яка становить менше 400 фунтів стерлінгів. За цю суму дійсно важко знайти кращий монітор.

AOC 22B2H/EU

Пропонований нами монітор ASUS призначений для людей, які не хочуть витрачати на пристрій більше 300 злотих. Частота оновлення 60 Гц, роздільна здатність WXGA, діагональ екрану 18,5 дюймів і матриця TN, можливо, не вражають, але за 300 злотих це солідні характеристики.

Asus VS197DE

Наостанок ми все ж наведемо альтернативу з трохи вищим цінником, ніж у бюджетного комплекту. Південнокорейський виробник LG має в своєму ціновому діапазоні монітори, в тому числі і бюджетні версії. Модель, яку ми представляємо, має частоту оновлення 75 Гц, роздільну здатність екрану FullHD, тип матриці VA і діагональ екрану 21,5 дюйма. Знову ж таки, враховуючи ціну, це дійсно задовільні характеристики.

LG 22MP410P-B

Підсумовуючи, при виборі монітора до 400 злотих слід брати до уваги перевірені бренди, які гарантують високу якість обладнання, а також уважно вивчати специфікацію, оскільки, як відомо, в умовах обмеженого бюджету виробник, щоб отримати нижчу ціну виробництва, змушений йти на компроміси. Тим не менше, на ринку є багато моніторів, на які варто звернути увагу, вартість яких не перевищує 400 злотих.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Експерт заявив, що постійне використання гаджетів знижує концентрацію уваги

    Смартфони, планшети та ноутбуки стали невід'ємною частиною нашого життя, але надмірне проведення часу за екранами…

    13.10.2024

    Apple заявила, що ШІ-моделі насправді не думають, а лише створюють ілюзію мислення

    Дослідники Apple виявили, що великі мовні моделі, такі як ChatGPT, не здатні до логічного мислення…

    13.10.2024

    WhatsApp додає підтримку віджетів на iPhone

    У WhatsApp з'явиться підтримка віджетів для iPhone. Вони працюватимуть на всіх смартфонах Apple із встановленою…

    13.10.2024

    Samsung Galaxy S25 FE може стати найтоншим смартфоном у серії

    Лише нещодавно бренд випустив народний флагман Galaxy S24 FE, а у мережі вже обговорюють його…

    13.10.2024

    Компанія OpenAI заявила про понад 20 випадків використання ChatGPT у кібератаках

    OpenAI повідомила про більш ніж двадцять кібератак, створених за допомогою їхньої генеративної моделі штучного інтелекту…

    13.10.2024

    Які моделі навушників AirPods існують і в чому різниця

    Перші бездротові навушники AirPods були випущені у 2016 році. З того часу Apple випустила ще…

    13.10.2024