Як змусити старий або слабкий смартфон працювати швидше: виділіть на це кілька хвилин

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Кожну нову модель смартфонів виробники намагаються зробити кращою, однак у багатьох сучасних ґаджетів однаково є великий недолік – вони швидко виходять з ладу, починають повільно працювати, а деякі додатки і зовсім перестають підтримувати. Як це виправити, розповів у бесіді з Men Today Тимур Габдурашитов, провідний інженер департаменту інфраструктури ІМБА ІТ.

Реклама

Що зробити, щоб телефон працював краще?

Насамперед потрібно перевірити актуальні оновлення для операційної системи телефону. Якщо вони є, то їх потрібно встановити.

Якщо на вашому телефоні є додатки, які ви не використовуєте, їх краще видалити. Те ж саме потрібно зробити із зайвими фотографіями та відеофайлами: загалом, важливо звільнити пам’ять смартфона. Раніше ми писали, на що це впливає. Причому доцільно звільнити пам’ять саме на внутрішньому накопичувачі, а не просто купити зовнішній. Необов’язково видаляти все, щоб смартфон став швидшим: достатньо звільнити 10 відсотків від загальної пам’яті.

Крім того, намагайтеся періодично чистити внутрішнє сховище. У більшості сучасних телефонів для цих цілей встановлено спеціальну утиліту, за допомогою якої можна очистити від кешу додатки, тимчасові файли та інше.

Якщо ж телефон швидко розряджається, то можна замінити акумулятор. Однак самостійно це робити не варто: краще звернутися в сервісний центр, де цим займуться професіонали.

А також не забувайте вчасно міняти захисні скло або плівку на телефоні, адже від них теж багато що залежить.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ