Якою програмою відкрити файл. Що робити, якщо файл не відкривається

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Бувають ситуації, коли намагаєшся відкрити якийсь файл, однак ОС не розуміє, яка для цього потрібна програма. Насправді, все просто. Достатньо знати розширення файлу.

Реклама

Як визначити розширення файлу

Розширенням (форматом) називають певний набір символів, який відокремлено крапкою безпосередньо від імені файлу. Розширення файлу містить інформацію, до якого типу належить цей файл і за допомогою якої програми його можна відкрити.

Найзручніший спосіб – зробити так, щоб система самостійно відображала файлові розширення поруч з ім’ям. Для цього необхідно для початку відкрити будь-яку папку, в лівому верхньому кутку якої буде видно меню. Відкриваємо це меню і вибираємо “Упорядкувати”.

Далі переходимо в розділ “Параметри папок і пошуку” – “вид”. Прокручуємо до самого кінця і знімаємо позначку з пункту “Приховувати розширення для типів файлів, які зареєстровані”. Потім натискаємо “Застосувати”. Ось і все. З цього моменту біля імені файлу завжди відображатиметься його розширення.

Види форматів файлів і як їх відкрити

Наведемо кілька найпоширеніших файлових розширень, і за допомогою яких програм їх запросто можна відкрити.

Divx, avi, wmw, mp4, mov

Це розширення відеофайлів, які призначені для зберігання музичних кліпів, фільмів та іншого подібного контенту. Відкриваються вони за допомогою відеоплеєра, однак важливо, щоб в ОС були присутні потрібні кодеки. У цьому випадку достатньо буде встановити пакет “K-Lite Codek Pack”. Програми, які рекомендовані: VLC, Media Player Classic.

Mp3, cda, wav, flac

Розширення аудіофайлів, які, по суті, відкриваються за допомогою будь-якого аудіоплеєра. Як і в попередній ситуації, можна встановити “K-Lite Codek Pack”, і жодних проблем не буде. Програми: AIMP або Winamp.

Bmp, ico, jpg/jpeg

Це різні фотознімки, картинки та інші зображення, які, як правило, зберігаються в цих форматах. Рекомендуються такі програми, як: FastStone Image Viewer і ACDSee.

Html, .htm, .php

Зрозуміло, що це розширення файлів, які мають безпосередній стосунок до інтернет-сайтів. Відкрити збережену сторінку можна за допомогою абсолютно будь-якого браузера.

Формат файлу текст – txt, і rtf – не вимагають встановлення додаткових програм і відкриваються засобами ОС.

Якщо визначити формат файлу, відкрити його дуже легко. Однак фахівці рекомендують: для того, щоб уникнути подібних складнощів, найкраще одразу провести встановлення всіх необхідних програм.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ