Статті

Де категорично не можна ставити роутер в квартирі

Share
Час читання: 2 хв.
У двох кімнатах в квартирі заборонено ставити роутер. В одній з них пристрій погано працюватиме, в іншій – нашкодить здоров’ю.

Wi-Fi роутер – незмінний атрибут будь-якої квартири, будинку або офісу. Зазвичай його ставлять там, куди вдалося протягнути кабель, але насправді до питання розміщення роутера варто поставитися уважніше, оскільки роутер можна ставити не у всіх кімнатах. Від його розміщення безпосередньо залежить якість сигналу. Де повинен стояти вай фай роутер – розібрався Главред.

Де і як повинен стояти вай фай роутер

Маршрутизатор повинен знаходитися в місці, яке є найдоступнішим для кожної кімнати або для більшості з них. Варто брати до уваги кількість стін, які можуть зашкодити якості сигналу. Особливо це стосується бетонних стін – вони добре поглинають сигнал, внаслідок чого він проходить значно гірше.

Для максимальної швидкості слід тримати девайс вертикально і не класти його на бік. Антени повинні завжди бути в позиції до верху, що дозволить добре передавати і приймати сигнал.

Wi-Fi роутери краще ставити на великій висоті, оптимальний варіант – розмістити пристрій на висоті в 1,5-2 метра. В основному сучасні ґаджети мають кріплення для стін.

Роутер схильний до нагрівання та навіть перегрівання. Експерти не рекомендують розміщувати пристрій біля батареї або в місці, яке погано провітрюється.

Також роутерам краще не перебувати поруч з ще якоюсь електротехнікою.

Якщо у вас два Wi-Fi роутера, то для коректної роботи кожного з них рекомендується їхня робота на різних частотах. Наприклад, перший на частоті 2,4 Ггц, а другий – 5 Ггц.

Найгірше місце для Wi-Fi роутера

Ніколи не слід ставити маршрутизатор в кухні, це найгірше місце в квартирі для роутера. Справа в тому, що сигнал може легко перерватися через вплив інших кухонних приладів – мікрохвильовки, холодильника, електрочайника, мультиварки.

Де не можна ставити роутер в квартирі

Wi-Fi роутер не можна ставити біля дзеркал або акваріумів, оскільки вони можуть заважати сигналу, що виходить від маршрутизатора.

Чи можна ставити роутер поруч з телевізором? Ні, не можна – ані поруч, ані безпосередньо на ньому.

Блокування сигналу також може статися, якщо поставити пристрій в шафу.

Під час новорічних свят не варто тримати Wi-Fi роутер занадто близько до ялинки. Це може мати серйозний вплив на швидкість роботи інтернету.

Чи можна ставити роутер в спальні

Wi-Fi роутери поширюють електромагнітне і радіочастотне випромінювання. Тому спальня – не найкраще місце для девайса, інакше ви будете постійно піддаватися надмірному впливу електромагнітного і радіочастотного випромінювання. Причому чим ближче роутер до вас, тим сильніше вплив, що може негативно позначитися на здоров’ї.

Які проблеми можуть виникнути, якщо спати поруч з роутером:

  • порушення метаболізму глюкози в мозку;
  • порушення клітинного метаболізму;
  • тиннитус, який ще називається дзвоном у вухах;
  • проблеми з пам’яттю;
  • порушення сну.

Таким чином, відповідаючи на питання, чи можна спати в кімнаті, де стоїть роутер, відповідь буде – ні. В цілому, краще зберігати безпечну відстань від маршрутизатора Wi-Fi: близько 8-12 метрів залежно від його потужності.

Чи можна тримати роутер постійно включеним

Деякі вимикають роутер на ніч, але насправді в цьому немає сенсу, оскільки він не отримає життєво важливих оновлень.

Водночас раз на місяць корисно перезавантажувати девайс, це допоможе уникнути багатьох проблем.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    У коді бета-версії iOS 18.2 виявлено нові ШІ-функції Apple

    Apple готується до впровадження двох нових функцій Apple Intelligence у майбутній бета-версії iOS 18.2, як…

    13.10.2024

    Xiaomi 15 Pro був помічений у руках віце-президента компанії Ван Сяояня

    Xiaomi ще не зробила публічного оголошення про нові смартфони, проте недавні витоки надали можливість побачити…

    13.10.2024

    Експерти рекомендують ретельно оглянути смартфон перед покупкою

    Купівля вживаної техніки — чудовий спосіб заощадити, але потребує уважності. За порадою експертів, перед покупкою…

    13.10.2024

    Перші фото чохлів для iPhone SE 4 спростовують деякі анонсовані інсайдерами зміни

    Журналіст Сонні Діксон, відомий своїми рідкісними, але точними інсайдами, поділився першою фотографією чохла для майбутнього…

    13.10.2024

    Консультант Microsoft розповів про використання шахраями технологій ШІ

    Сила штучного інтелекту відкриває нові обрії. Від автоматизації процесів до функцій, які раніше вважалися неможливими,…

    13.10.2024

    Експерт із кібербезпеки радить уникати особистих даних у паролях

    Експерт поділився порадами щодо захисту даних від кіберзлочинців. Він наголосив на важливості створення складних паролів,…

    13.10.2024