Статті

Чим флешка краща за зовнішній жорсткий диск

Share
Час читання: 2 хв.

Усі ми знаємо, що краще не зберігати на флешці файли – пристрій створено в основному для перенесення інформації з одного пристрою на інший. Але це не заважає юзером використовувати флешку як накопичувач. У принципі, так можна робити, але з однією умовою – обов’язково має бути резервна копія даних.

У цій публікації розглянемо цікаве питання, а чим флешка може бути кращою за жорсткий диск? Підпишіться на мій блог, поставте лайк, це допоможе мені готувати контент частіше і краще!

Вартість

Флешка – найдешевший цифровий накопичувач інформації. Пристрій об’ємом 128 гігабайт можна придбати за 300 гривень. Вартість зовнішнього SSD накопичувача такого ж об’єму починається від 800 гривень і це буде не дуже якісний зовнішній накопичувач. Однак, є нюанс – флешка на 512 Гб або 1 Тб коштуватиме набагато дорожче, ніж зовнішній накопичувач такого ж обсягу.

Висновок: якщо потрібно зберігати невеликі об’єми даних, то флешка в даному випадку буде хорошим варіантом, за умови наявності у вас резервної копії.

Розмір

Навіть компактний SSD накопичувач за своїм розміром буде більшим, ніж флешка. Про HDD накопичувач можна промовчати – крім об’єму, який не може бути меншим за 2.5″, у жорсткого диска ще й велика вага. А ось вага USB флешки – грами. Існують дуже мініатюрні флешки з великим об’ємом. До речі, об’єм накопичувача ніяк не впливає на його розмір – такі сучасні технології.

Надійність

У технічному плані зовнішній HDD або SSD накопичувач буде надійнішим за флешку – ці пристрої призначені як для роботи з даними, так і для тривалого зберігання. А ось у плані експлуатації – USB flash накопичувач вважається надійнішим. Флешка може багато разів впасти на підлогу – через малу вагу їй нічого не буде.

Також більшість флеш накопичувачів не пропускають воду і витримують навіть занурення. А ось зовнішній HDD або SSD при падінні або потраплянні всередину води можуть швидко вийти з ладу. Звісно, є протиударні та вологозахищені моделі, але класична звичайна флешка витримає набагато більше впливів.

Дизайн

Флешки бувають найрізноманітнішого дизайну – кожен користувач знайде собі пристрій до смаку, вибір просто величезний. А ось зовнішній HDD або SSD накопичувач таким розмаїттям форм і розмірів не може похвалитися, як правило, такі накопичувачі завжди прямокутні і не мають будь-якого дизайну.

Флешку не шкода

Вартість USB flash накопичувачів на Ali починається від 1$ – це ідеальний варіант для того, щоб передати пристрій іншому користувачеві безповоротно. А ось завантажувати інформацію із зовнішнього жорсткого диска потребуватиме часу.

Та й такий накопичувач не шкода, якщо він вийде з ладу – флешку можна сміливо назвати витратним матеріалом.

***

У висновку хочеться попередити про те, що, незважаючи на вищевказані плюси, USB flash накопичувач не призначений для зберігання файлів у довгостроковій перспективі, а також для постійної роботи з файлами. Пристрій флешки набагато примітивніший, ніж зовнішнього SSD накопичувача, хоча принцип роботи зберігання даних у вигляді електричного заряду всередині мікросхеми у пристроїв однаковий. І завжди робіть резервні копії даних, які ви записали на флешку.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024