Що буде, якщо заряджати телефон неоригінальною зарядкою: це важливо знати всім

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за Apple від зарядки в комплекті з телефоном відмовляються Samsung, Xiaomi та інші бренди. Тому перед кожним користувачем постає дилема: взяти нерідну зарядку подешевше або оригінал за велику суму грошей.

У 2023 році багато виробників перестали комплектувати зарядкою навіть найбюджетніші смартфони. Це означає, що користувачеві, який купив новий телефон, доводиться докуповувати аналог від іншого виробника або оригінал за велику суму грошей.

Зважаючи на це, багатьох турбує питання, що буде якщо заряджати телефон іншою зарядкою, не призначеною саме для їхньої моделі. На це питання сьогодні ми і спробуємо дати відповідь. Також розберемося, що станеться, якщо спробувати під’єднати смартфон до розетки за допомогою неоригінального або занадто потужного адаптера чи кабелю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оригінальний зарядний пристрій

Використання оригінального зарядного пристрою (ЗП) для мобільного гаджета має цілу низку переваг. Як мінімум, ви будете на 100% впевнені в тому, що ваш телефон зарядиться належним чином, оскільки виробник заздалегідь подбав про це. А в разі виникнення непередбачуваних ситуацій завжди можна звернутися в офіційний СЦ.

Загалом і в цілому, оригінальна зарядка набагато надійніша і практично не вбиває ваш акумулятор.

Що буде, якщо заряджати смартфон неоригінальною зарядкою

Незважаючи на те, що виробники смартфонів переконують користувачів використовувати тільки оригінальні аксесуари, немає нічого страшного в тому, щоб заряджати телефон за допомогою зарядки від іншого виробника. Річ у тім, що для підключення до сучасних телефонів за рідкісним винятком використовується універсальний стандарт USB Type-C, тож з роз’ємом навряд чи щось трапиться.

Єдине, чого варто остерігатися під час використання нерідної зарядки для телефону, – низька якість виконання, особливо коли йдеться про дешевий сегмент зарядок. Вони часто банально не працюють на зазначених на блоці живлення значеннях вольт і ампер. Крім того, подібні зарядки за “смішні” гроші можуть заряджати телефон у рази довше.

У всякому разі, варто розуміти, що від використання неоригінальної зарядки нічого страшного, а тим більше вибухонебезпечного, з вашим смартфоном не трапиться. Однак якщо ви хочете довго користуватися вашим телефоном, то все ж таки для заряджання краще використовувати тільки якісний зарядний пристрій від надійного виробника, незалежно від того, чи є він оригінальним для вашого телефона, чи ні.

Чи можна заряджати смартфон більш потужною зарядкою

Сучасні телефони спроектовані таким чином, що вони можуть отримувати лише необхідну або меншу кількість енергії в процесі заряджання.

Наприклад, якщо ваш телефон приймає тільки 25 Вт під час заряджання, а ви підключаєте швидку зарядку на 60 Вт, це не вплине на заряд пристрою. Телефон прийме тільки 25 Вт, і швидкість заряджання залишиться такою самою. Однак, якщо ваш телефон підтримує швидке заряджання і має досить ємну батарею, підключення його, наприклад, до 10 Вт-зарядного пристрою, потребуватиме значно більше часу для заряджання, ніж заявлено виробником. Тому перед покупкою необхідно обов’язково вивчити сумісність зарядного пристрою зі своїм телефоном, щоб не викидати гроші на вітер.

Давайте підіб’ємо підсумок усьому вищесказаному:

  • користуватися неоригінальним зарядним пристроєм можна, але за умови наявності якісного аналога від перевіреного виробника;
  • важливо, щоб неоригінальний зарядний пристрій був із силою струму, не меншою ніж в оригінального;
  • пам’ятайте, що завдати шкоди вашому телефону можуть тільки дешеві та неякісні зарядки.

Більшість користувачів, як і раніше, вважає за краще використовувати дротову зарядку і не замислюються про бездротову, незважаючи на те, що багато смартфонів підтримують обидва варіанти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.