Чому комп’ютер можна не вимикати. Навіть коли йдеш із дому або лягаєш спати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здебільшого користувачі вимикають свій комп’ютер, коли йдуть з дому у справах або відключають, коли сплять. Це нормально, я сам так роблю, але багато хто каже, що можна і не вимикати. У багатьох офісах і організаціях комп’ютери взагалі не вимикаються роками і справно працюють. Може не бережуть, бо комп’ютери не особисті, а робочі?

А в чому будуть переваги (плюси), якщо не вимикати комп’ютер?

Безпека роботи комплектуючих. Якщо брати суху і середню статистику, то більшість поломок комп’ютерів припадає на момент увімкнення. Дуже часто буває, що користувач увечері користувався комп’ютером, все було добре, вимкнув і пішов спати. На ранок під час спроби ввімкнення – комп’ютер не працює.

Як так? А так, що в момент увімкнення можуть відбуватися різні неконтрольовані процеси, які шкодять працездатності комп’ютера. Коротке замикання, стрибки напруги, перенапруження, котики в системних блоках, та все що завгодно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тут ще можна відзначити, що, наприклад, жорсткі диски довше “житимуть”, якщо їх менше вмикати/вимикати. Стабільна і монотонна робота їм більше підходить. Приклад, банкомати, в яких жорсткі диски накручують величезні години роботи, залишаючись при цьому повністю працездатними роками.

Швидкий початок роботи та економія часу. Це правило більше стосується “слабких” або застарілих комп’ютерів, на сучасному комп’ютерному залізі таких проблем особливо не спостерігається. Напевно менше рухів тіла буде, пов’язаних із натисканням кнопки ввімкнення й очікування менше або близько однієї хвилини повного завантаження.

А ось слабенький комп’ютер може швидше почати працювати, ніж він би проходив повноцінну процедуру ввімкнення. Але і тут нюанс є – не можна багато відкритих програм залишати на таких комп’ютерах. Під час виходу зі сплячого режиму можуть виникнути деякі затримки.

Плюс усе це економить час і не відволікає на всілякі ввімкнення/вимкнення/очікування. Комусь кожна хвилина важлива.

Сплячий режим “не жере” електроенергію. Якщо комп’ютер не має жодних прихованих проблем і дефектів, то перебування в сплячому режимі не потребуватиме великих витрат електрики, ви його, найімовірніше, не помітите. Буде щось на рівні вимкненого телевізора, що очікує ввімкнення з пульта управління.

Можна працювати віддалено. Тут у міру необхідності і роду занять, але деяким дійсно це необхідно.

Напевно на цьому основні плюси закінчуються – напишіть у коментарях, що ще вважаєте перевагою.

У цьому питанні немає на 100% правильного рішення. Одному треба вимикати, а інший вважає це зайвим. Я на ніч вимикаю комп’ютер і коли йду з дому. Ну ось із дитинства привчили батьки вимикати всі електроприлади, ось я і відключаю. Звичайно, з розеток вилки не висмикую, якщо тільки не їду на кілька днів. Для мене так безпечніше.

А ви вирішуйте, як вам більше подобається. Якщо й обираєте варіант не вимикати комп’ютер, то використовуйте стабілізатори напруги або джерела безперебійного живлення. Плюс іноді все ж таки рекомендується перезавантажувати інколи комп’ютер, він так краще працюватиме.

У статті нижче, я розписав деякі нюанси безпеки працездатності комп’ютера. На багато питань там можна знайти відповіді + читайте коментарі. Багато хто радить слушні речі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.