Чому смартфон витрачає трафік, навіть якщо ви ним не користуєтеся

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі, які підключені до інтернету через смартфон і не мають Wi-Fi підключення, часто помічають, що смартфон вони не чіпали, а наступного дня кудись поділося 500 мегабайт трафіку. Що відбувається зі смартфоном і як убезпечити себе?

Віджети

Різні віджети, які показують прогноз погоди, курси валют, акцій, новини працюють завжди. Вони запитують інформацію й отримують її, витрачаючи трафік. Якщо ваше підключення лімітоване і вам дорогий кожен мегабайт із пакета, то з віджетами потрібно бути обережним. У моїй практиці зустрічалися новинні віджети, які за одне підключення з’їдали 10-20 мегабайт трафіку.

Оновлення операційної системи

За ідеєю, операційну систему потрібно оновлювати тільки через Wi-Fi. У налаштуваннях є така опція. Якщо ж ваш смартфон оновлюється через мобільну мережу, то нічого тут дивного немає – трафік може пристойно витрачатися. Вихід тут тільки один, ставити в налаштуваннях оновлення системи через Wi-Fi і шукати точку доступу в міру потреби.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення додатків

Якщо у вас увімкнена опція автоматичного оновлення додатків, то трафік також може витрачатися. Тут ситуація така сама, що і в попередньому пункті: у налаштуваннях можна вказати, що застосунки потрібно оновлювати тільки через Wi-Fi.

Сама операційна система

ОС постійно приймає і відправляє якісь дані. Їхній обсяг не такий великий, але загалом може набігти пристойна кількість мегабайт.

Порада проста: переведіть смартфон у режим економії енергії. У цьому стані відключаються оновлення і пристрій не працює з деякими даними (приймає і отримує їх рідше). Також, з метою економії, можна відключити GPS, це налаштування може теж трохи забирати трафік.

Застосунки, які працюють у фоні

Наприклад, ви дивилися стрічку соціальної мережі та залишили її в пам’яті. Залежно від моделі пристрою, застосунок може споживати трафік, якщо він запущений у фоні, тобто продовжувати оновлювати стрічку, витрачаючи ваш трафік.

Месенджери

Якщо ви є користувачем WhatsApp або Viber і берете участь у групових чатах, то всі картинки, голосові повідомлення, які надсилають інші користувачі, приходять до вас у смартфон, витрачаючи пам’ять і дорогоцінні мегабайти. Вихід тут простий – прибрати в налаштуваннях месенджерів автоматичне завантаження медіафайлів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.