Топ-5 порад недосвідченому користувачу смартфона на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно стали користуватися смартфоном або ж не хочете вникати в усі тонкощі? Спеціально для “чайників” ця стаття. У ній ми обговоримо ази використання смартфона на операційній системі Android. Якщо ви читаєте мене вперше, то рекомендую підписатися на канал, тут багато цікавого. Ну а якщо сподобається – з вас обов’язковий лайк.

Вивантажуйте непотрібне

Для того щоб смартфон не гальмував, потрібно не забувати вивантажувати непотрібні додатки, які були запущені раніше. Для цього перейдіть у список завантажених програм натиснувши на квадрат або зробивши відповідний жест. Далі змахніть те, що вам не знадобиться найближчим часом.

Така маніпуляція дає змогу звільнити оперативну пам’ять, і, як наслідок, смартфон працюватиме швидше. Багато версій операційної системи показують кількість загальної та зайнятої оперативної пам’яті в цьому розділі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідкуйте за пам’яттю

Кожен додаток під час роботи створює безліч тимчасових файлів, які мають назву кеш. Періодично кеш потрібно чистити. Очищення потрібне не тільки для того, щоб було більше вільного місця, а й для більш швидкої роботи пристрою.

Очищення кеша можна зробити як у налаштуваннях кожного додатка, так і використовувати різні утиліти для оптимізації смартфона. У деяких моделях є вбудована утиліта “Очищення”. Кеш можна чистити кілька разів на місяць.

Також не забуваємо про месенджери – за замовчуванням WhatsApp і Telegram зберігають усі медіафайли в пам’яті. Але це можна обійти, задавши в налаштуваннях збереження медіаконтенту за натисканням.

Не встановлюйте додатки з невідомих місць

Для отримання застосунків використовуйте тільки офіційні магазини – Google Play, AppGallery або, в крайньому разі, RuStore. Річ у тім, що магазини додатків хоч якось перевіряють програму перед публікацією. А якщо ви завантажуєте застосунок зі стороннього сайту, то в ньому може бути все що завгодно.

У разі, якщо вам пропонують встановити .apk файл за посиланням зі стороннього сайту, то до цього потрібно поставитися з великою обережністю. Ну, а якщо потрібного додатка немає в кількох магазинах, то це вже сигнал про те, що щось тут не так. Краще утриматися від подібного встановлення (хоча, з банківськими додатками все складно сьогодні).

Перезавантажуйте смартфон раз на місяць

Крім класичного кеша, який потрібно періодично очищати, потрібно ще перезавантажувати смартфон. Річ у тім, що за час роботи операційна система також створює різні тимчасові файли, а на додачу до цього може збирати помилки.

Достатньо хоча б раз на місяць вимикати і вмикати смартфон або ж скористатися пунктом “Перезавантаження” в меню вимкнення пристрою. Також рестарт може допомогти в разі, якщо з пристроєм є якісь проблеми програмного характеру.

Не доводьте смартфон до повного розряду

Щойно індикатор стану акумулятора йде в червону зону (як правило, на 10-20%), краще поставити смартфон на зарядку. Не варто розряджати пристрій повністю, такий підхід шкодить акумулятору. У разі, якщо поблизу немає зарядного пристрою, то краще придбати найдешевший Power Bank, від якого можна зарядити гаджет у будь-якому місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.