Чому варто відмовитися від використання розширень браузера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні браузери працюють швидко і пропонують все більше і більше функцій безпеки. Таким чином, ми можемо розважатися з нашими улюбленими сайтами, не турбуючись про те, що станемо жертвами хакерів. Ми завжди повинні бути обережними, тому що навіть провідні браузери не можуть захистити нас на 100% у різних ситуаціях. Однією з найбільших проблем, яку багато хто недооцінює, є розширення. Завдяки їм нам вдається бути ще більш творчими і робити більше речей в Інтернеті.

Іноді розширення і плагіни можуть бути небезпечними, оскільки відстежують вас в Інтернеті, але також можуть призвести до крадіжки особистих даних. Ці програми зазвичай працюють у браузерах і мають доступ до сторінок, які ми відвідуємо в Інтернеті, що може принести нам масу проблем.

Користувачі використовують все більше розширень, що ускладнює виявлення небезпечних заголовків і збільшує ризик витоку даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть якщо певне розширення є безпечним, його знову можна використовувати як загрозу нашій безпеці в Інтернеті. , повідомляє SlashGear. Специфіка цього типу програмного забезпечення полягає в тому, що для його правильної роботи потрібно безліч додаткових дозволів. Можливість відстежувати сайти, які ми відвідуємо, і вносити в них зміни викликає велике занепокоєння.

Люди, які поширюють шкідливе ПЗ, часто використовують аналогічні методи для проникнення на пристрої своїх жертв. Якщо дозвіл блокує рекламу, це корисно, але водночас він може непомітно копіювати та ділитися іншою інформацією. Будьте дуже обережні з дозволами, які ви надаєте, а також із підробленими копіями законних плагінів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.