Як правильно зберігати телефони та ноутбуки, якщо ними не користуєшся

Зберігаєте вдома ще один телефон про запас? Робіть це правильно, щоб пристрій був у робочому стані. В іншому випадку за кілька місяців гаджет перетвориться на непотрібний шматок пластику. Як цього уникнути, розповідаємо в нашій статті.

Випадок із життєвого досвіду

Уявіть ситуацію: ви купили новий телефон, а старий залишили про всяк випадок – поклали на полицю і не користувалися ним, наприклад, рік. А коли вирішили його увімкнути, то зрозуміли, що гаджет перестав заряджатися. Минула година, дві, три… Але дива не сталося.

Запам’ятайте: якщо ви довго тримали вимкненим пристрій з літій-іонною батареєю і не виконували жодних додаткових дій, то чекати марно – він не ввімкнеться. Тому важливо розуміти, як зберігати телефон правильно.

Як зберігати пристрої з літій-іонною батареєю

Будь-який літій-іонний акумулятор не любить повного розряду – чи то телефон, чи ноутбук. Ось які дії допоможуть зберегти акумулятор вашого гаджета:

  • У акумулятора пристрою має бути заряд 60-80% перед тим, як ви приберете його на полицю
  • Знімну батарею краще витягти з гаджета, адже в ній відбуваються хімічні реакції, які можуть зашкодити телефону або ноутбуку.
  • Цю саму батарею потрібно заряджати приблизно раз на 4-5 місяців.
  • Якщо акумулятор незнімний, то його потрібно заряджати до 50% раз на 1-2 місяці. При цьому тримайте пристрій вимкненим.

Тепер ви знаєте більше – ці дії допоможуть зберегти акумулятор вашого пристрою. Однак не дивуйтеся, що з роками він у будь-якому разі втратить свій ресурс – це нормально.

Умови зберігання пристрою

Важливими факторами є температура і вологість повітря в приміщенні, де ви тримаєте техніку. Цифрові пристрої не люблять спеку і підвищену вологість, тому зберігати їх потрібно в сухому місці, підтримуючи кімнатну температуру. Якщо цього не робити, то внутрішні елементи гаджетів окисляться і будуть схильні до корозії.

Ідеальний клімат у шафі, комоді або коморі. Приберете телефон на балкон – і спека знищить його за одне літо.

А взагалі, найкращий спосіб зберігання речей – це їхнє повторне використання. Тобто продаж. Позбавляйтеся техніки, поки вона актуальна і коштує грошей. Це набагато екологічніше, ніж просто тримати непотрібний телефон на полиці.

Зазначимо, що цей матеріал стосується не лише телефонів і ноутбука, а всіх пристроїв, які мають акумуляторну батарею. Це планшети, фотоапарати, відеореєстратори та екшн-камери.

Зберігайте техніку правильно! І нехай вона радує вас довгі роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.