На що слід звернути увагу при виборі смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рано чи пізно настає момент, коли ви вперше купуєте собі смартфон або ж хочете оновити пристрій, але такий самий купувати не хочете. Тут вам потрібно відразу визначитися, хочете ви собі Iphone або вам буде достатньо Android . Iphone – це окрема каста телефонів зі своїм інтерфейсом та екосистемою, а вся переважна більшість смартфонів працює на операційній системі Android. Звичайно, є смартфони, які працюють на ОС Windows, але їх зараз можна зустріти дуже рідко.

Пройдемося за деякими критеріями і на що, як на мене, варто звернути увагу.

1. Ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Визначте скільки ви готові витратити на смартфон. Не рекомендую купувати дешевше 5000 грн, якщо ви плануєте використовувати смартфон на максимум, а не лише для дзвінків та СМС. Зараз можна придбати бюджетний гаджет у діапазонах 5000 грн – 7000 грн, 7000 – 10000 грн. За останній рік ціни зросли, тож ці діапазони є бюджетними.

2. Розмір

Після того, як ви визначилися з ціною, подумайте, яким смартфоном вам було б зручніше користуватися. Дивіться на те, щоб вам було зручно тримати його в долоні. В середньому достатньо 5-6.5 дюймів по діагоналі , щоб також було комфортно дивитися відео та працювати з документами.

3. Сім-лоток

Існує кілька видів:

  • 2 слоти – можливість вставити 1 сім-карту та SD Card (карта пам’яті) або 2 сім-карти ;
  • 3 слоти – можливість вставити 2 сім-карти та карту пам’яті .

Дивіться на свої потреби.

4. Продуктивність

Рекомендую вибирати смартфон з 8-ми ядерним процесором , не менше, щоб він швидше працював і згодом менше підвисав.

5. Об’єм пам’яті

Нестача пам’яті – це той біль, з яким стикаються багато користувачів смартфонів. Сьогодні безглуздо розглядати смартфон із об’ємом пам’яті менше 32гб. Краще починати від 64гб , т.к. ми користуємося месенджерами, з яких завантажуючи файли, картинки, відео, пам’ять телефону швидко забивається. Близько 10-15% пам’яті займає сама система . Кількість вільної пам’яті на пряму впливає роботу смартфона і за її браку можуть з’явитися лаги у системі.

6. Камера

Якість знімків не менш важлива, ніж інші критерії. Якщо вам важливий цей критерій, то починайте дивитися смартфон з камерою від 50 мп. Але якщо вам цей критерій є першорядним, то розглядайте андроїд дорожче, або iPhone.

7. Сканер відбитка пальця

Не такий важливий критерій, але його наявність значно полегшує розблокування пристрою.

Це узагальнені критерії. Кожна марка смартфонів має свої фішки та нюанси. Перелічені критерії допоможуть вам зрозуміти, який смартфон ви хочете і надалі є можливість вибрати девайс або самостійно, або попросити допомоги консультанта в магазині.

З особистого досвіду рекомендую придивитися до таких смартфонів як Redmi, Honor, Samsung, але не раніше 2020 випуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.