Як з користю використати старий смартфон: топ-5 ідей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Замість того, щоб викидати або продавати старий смартфон, можна перепрофілювати пристрій на щось корисне, наприклад, відеореєстратор або пульт для керування всією побутовою технікою.

Про те, як можна забезпечити непотрібному мобільному гаджету друге життя за допомогою різних функцій та методів використання – розповість Gazeta.ua.

Застосування для авто

Якщо гаджет просто старий, але нормально функціонує, то його можна застосовувати у транспорті як відеореєстратор та навігатор. Це позбавить водія необхідності витрачатися на спеціальний пристрій. Також це дозволить не навантажувати новий смартфон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того, щоб використовувати старий телефон як відеореєстратор, достатньо докупити кріплення, зарядку від прикурювача, якщо в машині немає USB-роз’єму, та провід. Зйомку можна вести в стандартній програмі “Камера” або встановити спеціальну програму з Google Play.

Плеєр

Використовуйте як аудіо- або відеоплеєр старий гаджет. Так не доведеться витрачати батарею основного смартфона, якщо вам хочеться послухати музичні композиції та переглянути фільми. Цю роботу можна доручити старому пристрою.

Пульт дистанційного керування

Сучасні смартфони з невідомих причин стали рідше оснащуватися інфрачервоним портом, тоді як у старих смартфонах він зустрічався частіше. Якщо вдома є гаджет з ІЧ-портом, а також безліч побутової техніки, серед яких телевізор, розумна чи ТВ-приставка, кондиціонер, вентилятор, проектор та DVD-плеєр, можна налаштувати смартфон як багатофункціональний пульт дистанційного керування.

Для управління домашньою технікою в багатьох смартфонах є вбудовані утиліти, але якщо її немає, то можна завантажити спеціальний додаток і перетворити застарілий смартфон на корисний гаджет.

Після налаштування в програму можна додати необмежену кількість техніки та керувати їй прямо зі смартфона. Якщо вдома справді багато техніки, це не лише заощадить гроші на заміні батарейок, а й спростить керування з кількох пультів.

Відеоняня

Якщо в сім’ї є немовля, то старий смартфон можна перетворити на відеоняню. Для цього знадобиться лише доступ до інтернету та одна з сотні доступних програм у App Store та Google Play.

Встановивши програму, можна розмістити телефон на дитячому ліжечку. Після повного налаштування можна буде підключитися до пристрою та спостерігати за тим, що відбувається в дитячій кімнаті, як з комп’ютера, так і з мобільного пристрою на Android та iOS.

Камера відеоспостереження

Старий смартфон – оптимальна заміна камери спостереження, необхідної для захисту майна. При тривалому відрядженні або поїздці на відпочинок можна закріпити телефон у зручному місці, встановити програму Faceter і контролювати те, що відбувається вдома з будь-якої точки світу, де є доступ до інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.