Як продовжити автономність вашого смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ваш смартфон завжди розряджається в найбільш невідповідний момент? Нам теж знайоме це прикре почуття. Іноді здається, що смартфон заряджається годинами, а розряджається в рази швидше. Але чи знали ви, що є деякі речі, які садять батарею вашого мобільного пристрою, навіть якщо ви не підозрюєте про це. А отже, у ваших силах збільшити автономність смартфона. Для цього достатньо знати про найпоширеніші причини швидкого розрядження акумулятора і дотримуватися нехитрих порад, які ми навели в нашій новій статті.

Причина №1: висока яскравість дисплея

Якщо ви хочете зберегти заряд свого смартфона якомога довше, то стежте за дисплеєм. Висока яскравість дисплея – одна з найбільш очевидних і поширених причин розряду акумулятора. Так, багато хто звик встановлювати яскравість дисплея на максимум, особливо перебуваючи на вулиці, але знайте, що це сильно впливає на батарею, а отже, на автономність смартфона. Тому за можливості зменшуйте яскравість екрана свого смартфона до мінімуму, щоб заощадити заряд батареї. Однак потрібно визнати, що тьмяний екран – це не завжди добре, особливо якщо у вас поганий зір або ви перебуваєте на яскравому сонці чи в добре освітленому приміщенні. У такому разі альтернативою може стати ввімкнення темного режиму. Цей режим не призводить до різкого зниження яскравості, але переводить стандартне біле оформлення користувацького інтерфейсу в чорний режим. І ви будете здивовані, як такий режим здатний знизити споживання енергії, особливо якщо ваш смартфон оснащений OLED-дисплеєм.

Причина №2: Фонові додатки

Якщо ви не знали, фонові застосунки працюють і споживають енергію, навіть якщо ви, якщо ви не користуєтеся ними безпосередньо в цей момент. Серед таких програм – VPN, антивірус, поштовий клієнт, календар і додатки для контролю за здоров’ям і фізичною активністю. Ці програми контролюють певні показники навіть без вашої участі, що на перший погляд може здатися зручним, але насправді значно розряджає акумулятор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви можете скоротити кількість додатків, що працюють у фоновому режимі, активувавши опцію оптимізації акумулятора. Зробити це можна в налаштуваннях вашого смартфона. У режимі економії енергії система закриє всі непотрібні фонові додатки, заощадивши заряд батареї.

Причина №3: Режим “картинка в картинці”

Багатьом користувачам знайомий такий режим, який дає змогу дивитися відеоролики з YouTube, Twitch та інших подібних сервісів у невеликому вікні поверх будь-якого застосунку. Так, це дуже зручно, але потрібно пам’ятати, що одночасне використання декількох додатків швидше розряджає акумулятор смартфона. Але ви можете відключити режим “картинка в картинці” в налаштуваннях.

Причина №4: Картографічні додатки

Багато користувачів на регулярній основі користуються картографічними програмами, чи то 2GIS, чи то Apple Карти, чи то Google Maps. І якщо ви думаєте, що подібні додатки відстежують ваше місце розташування тільки тоді, коли ви ними користуєтеся, то ви помиляєтеся. Багато подібних додатків відстежують геолокацію постійно, що може негативно позначитися на автономності. Щоб цього уникнути, вимкніть відстеження місця розташування в налаштуваннях вашого пристрою.

Причина №5: Постійно ввімкнений інтернет

Якщо ви хочете бути на зв’язку 24/7, то напевно не відключаєте Wi-Fi і стільникові дані ні вдень, ні вночі. Але знайте, що це скорочує час автономної роботи вашого смартфона. Саме тому ми радимо вимикати Wi-Fi і мобільний інтернет уночі, коли ви спите, або ж перемкнути смартфон у режим польоту.

Причина №6: Стара батарея

Іноді на автономну роботу пристрою впливають не додатки та налаштування, а сам акумулятор. Річ у тім, що як і самі смартфони, з часом старіють і встановлені в них елементи живлення. Через два-три роки стандартний акумулятор втрачає свою максимальну ємність, а отже, його потрібно заряджати частіше, ніж у перший рік після купівлі. Якщо час автономної роботи – єдине, що вас не влаштовує в нинішньому смартфоні, то найкращим варіантом може стати заміна старого акумулятора на новий у ремонтній майстерні. Це обійдеться набагато дешевше, ніж купити новий смартфон.

Також ви можете продовжити термін служби акумулятора вашого смартфона, використовуючи оригінальний зарядний пристрій, що поставляється в комплекті. Також перевірте в налаштуваннях у розділі “Акумулятор”, які додатки споживають найбільше заряду й оптимізуйте їхню роботу.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.