Як правильно доглядати за планшетом або смартфоном

Ви щойно придбали планшет або смартфон і хочете, щоб він прослужив вам якомога довше? Цього можна досягти, якщо дбайливо ставитися до свого обладнання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Практичні поради

Планшети Samsung та Huawei є дуже популярними пристроями. Можливо, ви, як і багато людей, не усвідомлюєте, що за цією технікою потрібно правильно доглядати, якщо хочете, щоб вона ефективно служила вам багато-багато років. Хочете знати, як правильно доглядати за планшетом Huawei або Lenovo? Щоб позбутися жирних відбитків пальців або інших плям з сенсорного екрану, вам знадобиться лише хороша серветка з мікрофібри. Дисплей слід регулярно чистити, щоб зробити користування максимально комфортним для очей і уникнути перенапруження зору.

Не знаєте, як правильно чистити пристрій?

Найкраще робити це довгими круговими рухами. Для великих забруднень, які складніше видалити, просто злегка змочіть ділянку дисплея, а потім протріть її ганчіркою. Не можна забувати, що вода не повинна потрапляти всередину корпусу смартфона або планшета, оскільки це призводить до непоправної шкоди пристрою. Вам не потрібно купувати спеціальні препарати для чищення техніки. Просто протріть його бавовняною тканиною, наприклад, футболкою або м’якою ганчіркою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви можете використовувати зубочистку для очищення дуже маленьких і вузьких місць, які часто заповнені брудом і пилом. Щоб ретельно очистити всі щілини, відкрийте корпус. Це дасть вам кращий доступ до дрібних компонентів. Не проколюйте мідні або позолочені контакти, оскільки ви можете їх пошкодити. Зрештою, смартфони та планшети є надзвичайно делікатними електронними пристроями. Не відкручуйте кожен гвинтик, щоб видалити бруд, адже вам не потрібно їх ідеально чистити.

Зокрема, не чіпайте гвинти з написом “недійсний” або “гарантія втрачає чинність після видалення”, тому що після того, як ви відкрутили гвинт, гарантія більше не діє. Також не виймайте батареї, які не призначені для цього. Якщо ви хочете, щоб ваш пристрій функціонував якомога довше, найкращим рішенням стануть захисні плівки для планшетів, які захищають екран від розтріскування та інших механічних пошкоджень. Перед нанесенням плівки необхідно ретельно очистити техніку. Використовуйте для цього антибактеріальний очищувач.

Найкраще використовувати речовину, яка на дотик нагадує пластилін і якій легко надавати форму. Завдяки її гнучкості можна проникати у важкодоступні місця, а липка поверхня добре збирає пил і крихти. Позитивною особливістю такого продукту є його бактерицидний ефект. Варто також забезпечити себе броньованим чохлом, оскільки планшет плаский і може легко випасти з рук. Найкраще подбати про те, щоб чохол мав м’яку, шорстку поверхню, щоб він добре лежав у руці. Загартоване скло, безумовно, буде не менш вдалим вибором.

Як доглядати за акумулятором планшета?

Термін служби акумулятора залежить насамперед від хімічного складу і типу використання. В даний час в смартфонах і планшетах в основному використовуються літій-іонні акумулятори. Вони характеризуються тривалим терміном служби, оскільки служать в середньому три роки, з циклом зарядки від 500 до 1000 без пошкоджень. Деякі старі мобільні телефони або бездротові телефони оснащені нікель-метал-гідридними акумуляторами. Тип джерела живлення має найбільший вплив на якість функціонування.

Добре, що виробники надають достатньо інформації в інструкціях з експлуатації щодо безпечного та довготривалого використання батарейок. Якщо вам цікаво, як правильно доглядати за вашим пристроєм, ви можете просто прочитати поради спеціалізованої компанії. Мало хто усвідомлює, що акумулятор планшета не слід заряджати до повного заряду. Часто достатньо заряджати батарею від 40 до 85 відсотків, оскільки постійно високий рівень заряду негативно позначається на терміні служби і довговічності обладнання.

Для того, щоб зберегти батареї планшетів, смартфонів і ноутбуків при щоденному використанні, слід завжди стежити за енергоспоживанням. Акумулятор не обов’язково повинен бути на 100 відсотків заповнений енергією, щоб пропрацювати цілий день. Кожен планшет має дуже корисну функцію, таку як режим енергозбереження. Ви також можете вимкнути багато опцій, які вам не потрібні, наприклад, яскраве підсвічування дисплея, пошук у бездротовій мережі або Bluetooth. З тієї ж причини краще видалити невикористовувані носії інформації та програми.

Постійне підключення таких пристроїв, як планшети з Windows, так само шкідливе, оскільки в цій ситуації батареї можуть швидко перегрітися і вийти з ладу. Навіть якщо апаратне забезпечення не зламається, акумулятор планшета Samsung і Lenovo матиме меншу витривалість і швидше розрядиться. Варто знати, що безперервне використання з низьким рівнем заряду також скорочує термін служби. З цієї причини багато сучасних пристроїв оснащені спеціальною системою управління.

Ця функція призначена для захисту акумулятора від так званого глибокого розряду. Багато користувачів використовують планшети, які вимикаються, коли заряд батареї стає занадто низьким. Якщо ви не хочете, щоб акумулятор вашого планшета швидко вийшов з ладу, вам слід обережно поводитися з технікою. Ця порада здається очевидною, але багато хто нехтує нею. Не забувайте поводитися з планшетом так, щоб не подряпати екран. Для цього ідеально підійде чохол для планшета. Також підійдуть захисні плівки для планшетів.

Аксесуари для захисту планшета

При зберіганні пристроїв з вбудованим акумулятором, перш за все, необхідно звертати увагу на стан заряду і температуру. По можливості, планшет повинен знаходитися в діапазоні температур від 15 до 25 градусів за Цельсієм. В ідеалі, рівень заряду пристрою повинен становити від 40 до 60 відсотків. Батареї повинні бути захищені від прямих сонячних променів, тому не варто залишати техніку в нагрітому автомобілі. Найкраще інвестувати в спеціальний чохол для планшета, який буде відбивати шкідливі ультрафіолетові промені.

Правильні миючі засоби дуже корисні для зберігання вашого пристрою. Просто захистіть екран належним чином спеціальними захисними речовинами. Не забувайте використовувати рідину економно та обережно, оскільки вона не повинна проникати всередину корпусу планшета. Невідповідний засіб може потьмяніти екран. Як відомо, отвори в мобільних пристроях – це велике місце проживання для бруду, тому варто обзавестися пилозахисною кришкою.

Таке обладнання розміщується у входах USB і навушників. Найчастіше він має форму естетично привабливих маленьких кристалів, але можна придбати і більш цікаву модель, виконану за мотивами популярного мультиплікаційного персонажа. Якщо ви переживаєте, що вищезгадані види захисту не спрацюють, варто оформити страховку для планшета. Ви заплатите страховій компанії набагато менше, ніж продавцю при купівлі нової техніки, тому ця інвестиція, безумовно, варта того.

Чому ви повинні піклуватися про свій планшет?

Багато користувачів задаються питанням, чи є сенс регулярно чистити планшет, навіть якщо забруднення невидимі. Ми торкаємося дисплея мобільного пристрою в середньому більше 2 000 разів на день. Не забуваймо, що ми контактуємо з поручнями в автобусі, а також зі змивом у громадському туалеті. Багато мікробів потрапляють з наших рук в організм. Зазвичай це відбувається несвідомо, коли ви підносите руки до носа, чухаєте обличчя або телефонуєте кудись і підносите апарат до вуха чи рота. Настійно рекомендується регулярно чистити дисплей.

Багато виробників рекламують засоби для чищення дисплеїв мобільних пристроїв і гарантують, що з їх допомогою ви зможете не тільки ретельно очистити дисплей, але й захистити його від нових забруднень. Інвестиції в добре функціонуючий миючий засіб є обов’язковими для будь-якого власника планшета. Насамкінець, завжди переконайтеся, що обраний вами засіб для чищення дисплея не містить мила або лугу, оскільки вони шкідливі для чутливого сенсорного екрану. Використовуйте засоби для чищення, виготовлені з натуральних інгредієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.