Чи є термін придатності у флешок і карт пам’яті та скільки часу можна зберігати файли

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми звикли дивитися на різні флешки і карти пам’яті, як на надійне і довготривале сховище наших файлів, але це не зовсім так. Давайте розбиратися.

Флешки, теж електронні пристрої і потребують деяких умов, щоб надовго зберегти ваші файли. Наприклад, важливо, щоб поруч із флешками не було сильних електромагнітних випромінювань, а також звичайних магнітів, вони можуть пошкодити її і відповідно ваші файли.

Як і будь-яка інша електроніка флешки не люблять низьких температур і дуже високих температур, фахівці говорять про такі параметри зберігання: від -10 до +43 градусів за Цельсієм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Термін служби

Термін служби флеш-накопичувачів різного типу, за належних умов використання і зберігання становлять максимум близько 10 років. Потім відбувається природне руйнування матеріалів, а також вичерпання ресурсу запису на саму флешку.

У середньому за активного використання термін служби флешки становить 5 років, і фахівці рекомендують міняти флешку після цього часу на нову, переносячи всі файли на неї. Інакше ви можете зіткнутися з тим, що несподівано файли можуть взагалі не відкритися і флешку доведеться форматувати.

Дешеві чи дорогі?

Однозначно не варто купувати флешки десь у переходах чи на ринках, особливо без упаковки.

На хорошій флешці буде вся інформація про виробника, а також знаки сертифікації та термін служби. Краще не купувати найдешевшу флешку, як правило, там використовуються найдешевші матеріали і вона прослужить менше.

Особливо, якщо ви зберігаєте якісь важливі файли, то варто серйозно поставитися до купівлі такого пристрою для зберігання файлів.

Хмарні сховища

Через те, що пристрої для зберігання файлів мають обмежений ресурс їх навряд чи можна використовувати для дуже тривалого зберігання файлів на 5 і більше років.

Тому багато людей стали обирати хмарні сховища – це по-суті флешка, тільки в інтернеті. Є такі популярні сховища як iCloud і Google Диск і багато інших хмарних сховищ.

Ці it-компанії містять сервери, які перебувають у дуже надійних місцях і обладнані першокласно та безпечно. Підключені до додаткових джерел електроживлення, які працюватимуть навіть у НС. Щоб просто пояснити, то це такі сервери, які збережуть електронні дані навіть тоді, коли всі інші флешки будуть знищені.

Можна знайти безкоштовні хмарні сховища і завантажувати туди свої дані, які ви плануєте зберігати дуже довго. Щоправда, для цього потрібен інтернет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.